Kóstold körbe a Balatont két nap alatt!

A Balaton rajongói mind tudják, hogy Balatonfüredet 1971-ben nyilvánították várossá. A jelentős esemény ötvenéves évfordulóját pedig tavaly ünnepelték volna, ám a koronavírus-járvány miatt elmaradt a születésnapi megemlékezés. Éppen ezért a közelgő hétvégén, április 23-24-én ízes és hangos bulit csap a város, ahol finom falatok, jó balatoni borok és Füred panorámája várja majd a vendégeket.

Forrás: @Szindbadazutazo / Balatoni Kör

A születésnapi ünneppel összekapcsolódva, két napra Balatonfüredre költözik a balatoni gasztronómia színe-java. A Balatoni Kör Kóstold körbe a Balatont elnevezésű rendezvényén a régió legjobb borai és street food kínálata közül lehet majd válogatni. Több mint tizenöt borászat, étterem, és cukrászda települ ki a tó partjára, így aztán egyetlen helyszínen kóstolhatjuk meg azokat a finomságokat, amelyekért egyébként körbe kellene utazni a magyar tengert.

Az esemény érdekessége, hogy a gyerekeknek külön menüt készít a régió egyik ikonikus étterme a Kali Gourmet csapata és Füred Kapitány, a balatoni mesehős. Ehhez a menühöz mesés ajándékok is járnak majd - írták a rendezvény közleményében.

Akár hideg van, akár meleg, a food truck-okból mindig ötletes és finom fogások kerülnek elő, ezt már mi is megtapasztaltuk.Forrás: Balatoni Kör / Press

A finom fogásokból mindössze 50 darab készül, így csak azok a gyerekek kóstolhatják meg a Kapitány menüjét, akik időben érkeznek a rendezvényre. A gasztronómiai születésnapi kavalkád helyszínéül Balatonfüred, Vitorlás tere szolgál majd, e hét szombat-vasárnapján déli 12-től. Az esemény kiállítóiról bővebben a Balatoni Kör oldalán tájékozódhattok.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek