Ketten is elsodródtak csónakjukkal a viharos balatoni szélben

Sikerült kimenteniük a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársainak azt a két csónakost, akik a napokban elsodródtak az erősen szeles viharban, Balatonkenesén. A vízirendőrök 2022. április 10-én 13 óra 19 perckor a Balatonkenese előtti vízterületre siettek, hogy segítsenek a bajbajutottakon. Tudni kell, hogy az erős szélben történő mentés során, II. fokú viharjelzés volt érvényben – írja a police.hu.

Vízimentés a Balatonon -  illusztrációForrás: police.hu

A férfiak a rendőrök kérdéseire elmondták, hogy a balatoni kikötőből az egyik csónak elszabadult, amit egy másikkal akartak partra vinni, de az erős viharban mindketten elsodródtak, így a tervüket nem sikerült nyélbe ütni. Az igazoltatás során arra is fény derült, hogy egyikük, bírság megfizetésének elmulasztása miatt hatósági körözés alatt áll, így a kikötőbe vontatásukat követően a 24 éves zalaegerszegi lakost előállították a Balatonkenesei Rendőrőrsrön.

Azt is fontos megemlíteni, hogy elsőfokú viharjelzés esetén a viharjelző percenként 45-öt villan, ebben az esetben úszni, illetve csónakkal és más vízi sporteszközzel tartózkodni csak a parttól számított 500 méteren belül megengedett. Amint másodfokú viharjelzésre vált a viharjelző berendezés, percenként 90-szer villan fel. Ebben az esetben fürödni tilos, valamint szintén tiltott a csónakkal, és más vízi sporteszközzel közlekedni a Balatonon (a vitorláshajók kivételével).

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság felhívja a figyelmet arra, hogy amennyiben a Balaton vízfelületén bárki bajba kerül, vagy bajba jutott személyt, személyeket észlel, tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 1817-es segélyhívó telefonszámon!
(Címlapfotó forrása: akos147/Pixabay - illusztráció)

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek