Új gazdáját keresi ez a balatoni MÁV-üdülő

Az Építészfórum vette észre a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő honlapján december 21-én meghirdetett árverést, melynek keretében a MÁV balatonkenesei üdülőjének új gazdáját keresik. Mint a hirdetésből kiderül, az ingatlant január 5-én és 12-én lehet megnézni, a licitidőszak 21-től 25-ig tart. A kikiáltási ár 91 millió 100 ezer forint.

Forrás: mavcsoport.hu

Az Építészfórum az ingatlanbemutató szövegét is részletezi, mely szerint a Balatonkenese belterületének határában, a település nyugati részén, a 71-es út és a Gesztenyefa sor kereszteződésében található ingatlan alapterülete 12727 négyzetméter. A telek a Balaton partján, de nem közvetlenül a vízpart mellett található, utóbbitól a vasút és a 71-es út választja el, előtte pedig a Balatoni kerékpárút húzódik.

A szomszédságában kisebb-nagyobb üdülők, nyaralók valamint beépítetlen területek találhatók, valamint egy villahotel is itt kapott helyet. A telken kilenc, összesen 1268 négyzetméteres nettó alapterületű épület található. Ezek mindegyike közel azonos időben, 1970 és 1980 között épült, azonban 12-15 éve nem hasznosították őket.

Az ingatlant 2007. február 19-én vették vissza a MÁV Lokomotív Hotels Zrt.-től, de már ezt megelőzően is évekig kihasználatlanul állt. Mivel az épületek rentábilis felújítása gyakorlatilag nem lehetséges, bontandó állapotúak. A leírás szerint ugyanakkor a telek a mérete, valamint a mélység-hosszúság aránya miatt jól beépíthető, fejleszthető területnek minősíthető. 

 A címlapkép illusztráció, forrása: VBlock/pixabay.com

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek