Jövőre ilyen meseszép, modern hajókon utazhatunk a Balatonon

Elkezdődött az új balatoni hajók - kompok és katamaránok – gyártása, a BAHART jelenlegi flottájának megújítása és az üzemeltetett kikötők felújításának előkészítése – írja a turizmus.com.

Két 45 méteres kompot és két 35 méteres katamaránt szerez be közel 5,7 miliárd forintból a BAHART. A legkorszerűbb műszaki és utaskiszolgálási eszközökkel rendelkeznek majd az új járművek. A cég szerint ez a fejlesztés történelmi léptékű a balatoni hajózás életében, az új hajók – amiknek a Balatonra szállítása előreláhatólag 2022-ben várható – európai színvonalú szolgáltatást biztosítsanak majd az utasoknak.

A kompok gyártása már megkezdődöttForrás: BAHART

A kompok Szántódrév és Tihanyrév között, míg a katamaránok Siófok és Balatonfüred, illetve Tihany között, valamint a Fonyód–Badacsony útvonalon közlekednek majd, így biztosítva a kiemelt balatoni desztinációk elérését.

A hajókat Komáromban készítik. A 119 éves komáromi hajógyár, a Shipbulding and Machinery (SAM) rendkívül hatalmas mértékű gyakorlattal rendelkezik az úszó járművek gyártásában. A gyár akkora, hogy egyszerre akár kilenc nagyméretű hajó elkészítésén is dolgozhatnak benne a szakemberek.

Az OL 400 típusú, luxuskivitelű vízijármű a komáromi gyár büszkesége jármű, amelyet a világ legszebb és legnagyobb folyami hajói között jegyeznek.

A katamaránok Siófok és Balatonfüred, illetve Tihany között, valamint a Fonyód-Badacsony útvonalon közlekednek majdForrás: BAHART

A hajók végső összeszerelése a Balatonon történik majd, hiszen méretükből adódóan a Sión nem lehetne őket teljesen összeszerelt állapotban szállítani.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek