Hamarosan indul a nevezés Közép-Európa leghosszabb futóversenyére

2022-ben 16. alkalommal rajtol el Magyarország legnépszerűbb közösségi sporteseménye, az NN Ultrabalaton. A Balatont megkerülő, egykörös verseny egyben Közép-Európa leghosszabb futóversenye is, amelyet egyéniben, váltóban, futva vagy bringával teljesíthetnek a résztvevők.

A szervezők megnyitották a 2022-es Ultrabalaton nevezési felületét, ahol azt is közzé tették, hogy mettől meddig lehet jelentkezni a brutális, kétszász kilométer feletti balatoni távra. 5-13 fős csapatok november 16-án 21 órától nevezhetnek, az egyéni távokra, valamint a 2-3-4 fős csapatoknak és a McDonald's bringatúrára november 17-én, szintén 21 órakor nyílik meg a nevezési felület. A verseny oldalán már elérhető a versenykiírás is.

A 2022-es Ultrabalaton várható újdonságai közé tartozik, hogy biztonságuk érdekében a futók útvonalát az északi parton a kerékpárútra tették át, emellett száz, 10-13 fős csapat részére visszahozzák a kétnapos versenyteljesítés lehetőségét. Ők szombaton este a körüket megszakítva az éjszakát a déli parton, szálláson tölthetik el, majd vasárnap Balatonboglárról 7 órától egyszerre rajtolva haladhatnak tovább. Ezeket a csapatokat az esélyegyenlőségre tekintettel külön kategóriában értékelik.

További újdonság, hogy versenyzői kérésre a 2-4 fős, kis létszámú csapatok esetében bevezetik a vegyespáros kategóriát, a csapatverseny-számokban induló első száz csapatot pedig UB előnevezési joggal jutalmazzák. A mezőny által az útvonalon szelektíven leadott szemetet válogatva adják le újrahasznosításra, a befolyt összegből környezetbarát célt támogatnak.

Jó hír a vegán étrendet követő futóknak, hogy számukra a tésztapartinál vegán ételt biztosítanak. A négyfős csapatokat is a pénteki versenynapon, az ultrafutókkal indítják, így nekik is teljes frissítést tudnak biztosítani a verseny teljes ideje alatt. Az egyéni versenyzők részére a nevezéskor lehetőséget biztosítanak a rajtszám kiválasztására. Tovább csökkentik a verseny ökológiai lábnyomát, így azon csapatoknak, amelyek egy vagy két kisbusszal közlekednek, meglepetéssel kedveskednek

A verseny színvonalának megőrzése érdekében 2022-re is létszámlimitet vezettek be, ezért aki biztosítani szeretné a helyét a rajtzónában, annak érdemes igyekeznie a csapat megszervezésével, és ott lennie a nevezés nyitásánál - írja a likebalaton.hu.

 A címlapkép illusztráció: Kilátás a balatonvilágosi strandra, forrás: Ádám Fejes/commons.wikimedia.org

Szóljon hozzá
0 hozzászólás
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek