Borbarangolásokkal készül a télre Badacsony

A Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület úgy döntött, idén novemberben is elkezdi a Borbarangolás borvacsorákat és május végéig szombat esténként várja a bor és gasztronómia kedvelőit. A Borbarangolás során a vendégek megismerkedhetnek a borok készítőjével és családjával, a gazda vezetésével bejárhatják a pincét, helyi termékeket kóstolhatnak, a vacsora élményét pedig kellemes dallamok és meglepetés ajándék színesíti.

BadacsonyForrás: Lajos Móricz/pixabay.com

Új résztvevőként csatlakozott a programhoz a badacsonyörsi hegyen fekvő Folly Arborétum és Borászat, valamint a Szent György-hegyi Tarányi Présház 1780 Étterem is. Néhány résztvevő pincészet több alkalommal is fogad vendégeket, mert egy téli vagy tavaszi élmény egész más ízeket, látnivalókat ígér a hegyen.

A vendégek és a házigazdák is azt mondják, hogy a személyes kapcsolat, a gazdával való beszélgetések nagyobb élményt adnak egy átlagos borkóstolónál. Ilyenkor akár olyan különleges tételek is előkerülnek a borospincéből, ami máskor nem, sőt a hegy titkaira is fény derülhet.

2009-ben szervezték az első téli Borbarangolás borvacsora sorozatot, akkor az ősztől tavaszig tartó időszakban szinte csak azok a pincék nyitottak ki egy-egy hétvégére, ahol a borvacsorát tartották. Az elején a tagok egymást látogatták, mert nem voltak teltházasak a téli rendezvények. Most már nem ritka az olyan vendég, aki célirányosan foglal egy februári borvacsora idejére szállást a régióban - derül ki a likebalaton.hu oldaláról, ahol az eseménysorozat időpontjai és programjai is megtekinthetők.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek