A Balatonnál rendezik meg a világ leghosszabb horgászversenyét

Október 1. és 9. között rendezik meg a IX. nemzetközi balatoni bojlis horgászversenyt (NBBH). Az idei, nagyszabású megmérettetésen 121 csapat több mint 500 horgásza vesz részt. A nyolcnapos, 187 órás verseny a világ leghosszabb ideig tartó horgászversenye, az összdíjazása 10 millió forint - adja hírül a veol.hu.

Ponty is akad majd a horogra - illusztrációForrás: pgaborphotos / Shutterstock

Az NBBH iránt óriási az érdeklődés, idén is több mint 200 csapat szeretett volna elindulni a megmérettetésen, de a szervezők 121 négyfős csapatra szűkítették le az indulók számát, mert azt szeretnék, hogy a lehető legnagyobb vízfelület és nyugodt környezet jusson a résztvevőknek.

A nevezők 90 százalékban magyarok, de érkeznek Németországból, Szlovéniából és Romániából is horgászok a nemzetközi pontyfogó versenyre.

A Balaton 27 településén, a déli parton 75, míg az északi parton 46 helyszínen horgászhatnak majd a versenyzők, akik a nyitónapon húzzák ki, hogy a Balaton nyugati és középső medencéjében hol pecázhatnak. Ott felállítják a táborukat, és a csapatok azon a helyen töltik el a verseny 187 óráját.

Az idei verseny egyik újdonsága, hogy az egy hét során maximum 180 kilogramm bojlit használhatnak a versenyzők. Másrészt míg tavaly nyolc darab nyolc kiló feletti hallal regisztrálhatták magukat a csapatok a versenybe, addig idén öt darab 10 kilogramm feletti pontyot kell fogni ahhoz, hogy regisztrálhassanak a küzdelembe. A végső elszámolásnál a csapat által kifogott öt legnagyobb (10 kilogramm feletti) hal összsúlya számít majd.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek