Ritka látványnak lehetünk tanúi a Balatonnál

Olyan kivételes eseményt láthatunk a balatonfüredi Tagore sétányról, amelyet legközelebb csak 25 év múlva rendeznek meg. A BAHART és más személyhajózási társaságok hajóinak nagyszabású együttállása és felvonulása az őszi Balaton egyik legérdekesebb látványosságának ígérkezik - olvasható a likebalaton.hu oldalán.

Szeptember 18-án díszbe öltöznek a balatoni személyszállító hajók. A BAHART személyhajó-flottáján és kompjain kívül a hatóságokat, illetve a magánhajózási társaságokat is meghívták, akik a Balatonon valamilyen hajóval személyszállítást végeznek. A BAHART 18 személyhajója és két kompja mellett várhatóan 10-12 más által üzemeltetett balatoni hajó is szerepet vállal a díszszemlén. 

Siófokról meghatározott ütemterv szerint, reggel 7 órakor kezdődik a kihajózás, és másfél óra alatt mindegyik jármű elindul a füredi partok irányába. A hajók kategoriák szerint sorakoznak majd fel: együtt halad például a három katamarán és a nosztalgiaflotta tagjai. A 8 óra 30 perckor Siófokról induló Szigliget motorosra a nézők is felszállhatnak és átkirándulhatnak a füredi kikötőbe. Ez a járat a tervek szerint 12 órakor indul vissza, több BAHART-járat azonban nem lesz ezen a napon, mert minden személyhajójuk a díszszemlén vesz részt. Csak Szántód és Tihany között teljesít majd szolgálatot két komp, valamint az eseményt követően Balatonfüreden és Siófokon lesz mód sétahajózásra délután. Szeptember 19-én vasárnaptól visszaáll az utóidényi menetrend, mely egészen október 24-ig érvényes.

A balatonfüredi Tagore-sétányról minden hajót egyben lehet majd látni, a füredi hajóállomás mólószárától kezdődően Csopak irányába sorakoznak majd fel a járművek mintegy 750 méter hosszúságú egyenes mentén, kedvező széljárás esetén orral a sétány felé. A hajókról Borbély Ferenc szakkomentátor mesél a helyszínen, és természetesen óriáskivetítőt is telepítenek a sétányra. A részletes program a Bahart Facebook-oldalán olvasható.

 A címlapkép illusztráció: katamarán Siófoknál - forrás: Stadler Istvan/facebook.com/balatonihajozasizrt

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek