Egy hattyú kergeti őrületbe az angol település lakóit

Az angliai Northampton város lakói zavarba ejtő problémával küzdenek egy hattyú miatt, amely szeret bekopogni hozzájuk. A háztulajdonosoknak ez komoly kihívás, hiszen a madár képes akár három órán keresztül dörömbölni a csőrével egyetlen ajtón. Ez a jelenség már öt éve tart, ráadásul senki sem tudja, hogy miért viselkedik így az állat – írja a foxnews.com.

"A hattyú már hét-nyolc éve itt él a párjával" – mesélte Stephen Legg, háztulajdonos. "Öt évvel ezelőtt ebben az évszakban a hím hattyú mászkálni kezdett a bejárati ajtóm körül. A csőrével a levélszekrényen csörömpölt, és az üveg előtt állt. Úgy kezdi, hogy megzörgeti a postaládát, majd meglehetősen hangosan lecsapja a csőrével a fémet. Az egész ház visszhangzik olyankor. Nem okoz semmilyen kárt, de rendkívül irritáló. Néha három órán keresztül is ezt csinálja, máskor csak egyszer vagy kétszer kopogtat" – tette hozzá.

Már meg sem lepődnek a lakók, ha kopogtatáskor a hattyút találják a bejárati ajtó előttForrás: YouTube.com

A férfi azt mondta, hogy nem eteti a madarat, és továbbra is talány a számára, hogy miért vonzza az ajtaja. Már megpróbált különböző eszközöket telepíteni a hattyú elrettentésére, de nem volt szerencséje. Egyszer sikerült csak neki egy rövid időre megállítania a hattyút azzal, hogy egyszerűen eltakarta az egész ajtaját, de ez a postást is megakadályozta abban, hogy kézbesítse neki a leveleit.

A madár egyetlen háztömb lakásait vette célba. Egy másik helyi lakos, Wendy Howard, aki a háztömb közelében lakik, azt nyilatkozta: "A hattyú az utóbbi időben szinte minden nap ezt csinálja, és még mindig elég vicces ezt látni, amikor elmegyek mellette. De örülök, hogy nem az én házamra esett a választása, mert nagyon zajos".

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek