Szarvasokkal díszített vitorlás lett a befutó az idei Kékszalagon

Szarvasokkal díszített vitorlával védte meg címét az RSM csapata az idei, 53. balatoni Kékszalag vitorlás versenyen, olvasható a verseny hivatalos hirdetőtábláján és a Varázslatos Magyarország sajtóközleményében.

Micskó Zoltán fotója az RSM hajójánForrás: Hbuchwald

Az RSM Hungary Sail Racing Team tavalyi győzelme után idén a természetfotós pályázatokat szervező Varázslatos Magyarország (VM) fő támogatójának, a Lenergy Magyarországnak köszönhetően szarvasokkal díszített vitorlával indult. Micskó Zolán a szarvascsordát ábrázoló képét a Balaton-felvidéki Nemzeti Park területén elhelyezkedő Kab-hegyen készítette. A kép művészien, fekete-fehér sziluettes ábrázolással mutatja be a hegygerincen megpihenő szarvascsordát, írja a VM.

A motívum felapplikálása igazi kihívást jelentett a vitorla készítőjének, hiszen úgy kellett megoldania a bravúrt, hogy a vitorlának ne adjon a díszítés túl nagy súlyt, ami lassíthatná a katamaránt. Végül a vitorla mindkét oldalán megjelentek a szarvasok, tehát bármerről nézi a szemlélő, találkozhat velük. A katamarán orránál álló, hatalmas agancsokkal bíró büszke bika óriási dinamikát ad a látványnak, mintha ő vezetné előre a hajót. A kép egyébként a Varázslatos Magyarország természetfotó pályázatának 2019-es anyagát bemutató fotóalbum borítóján is szerepelt már.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek