Kóstold körbe idén is! Hetven balatoni vendéglátóhelyről jelent meg ingyenes kisfüzet

Hatodik alkalommal állította össze a balatoni borászatokat és vendéglátó vállalkozásokat tömörítő Balatoni Kör egyesület a „Kóstold körbe!" kiadványát, amelyben ezúttal már nemcsak az egyesület tagjai, hanem további balatoni vendéglátók is szerepelnek.

Forrás: Balatoni Kör

„Egyesületünk fő mozgatórugója az értékvédelemben, összefogásban, közös gondolkodásban rejlik, így konkurenciaharc helyett, jó szívvel ajánljuk egymást. A Balatoni Kör fő célkitűzése, az egész éves Balaton, ma már nem utópisztikus álom, hanem a valóság. Idén nyáron valószínűleg rekordszámú látogató várható a tó körüli településeken, és sokan nagymértékű áremelkedéstől tartanak. Megnyugtathatok mindenkit, hogy a kiadványban megtalálható helyek nem terveznek irreális árkorrekciókat, ők azok, akik hosszútávra terveznek és 10-20 év múlva is szeretnék vendégül látni a Balatonhoz érkezőket" – idézi a szerkesztőségünkbe érkezett közleményt Szilágyi Lajost, a
a kiadvány szerkesztőjét, aki egyben a Balatoni Kör elnöke is.

A Kóstold Körbe! füzet segít eligazodni, ha valaki kutya- vagy családbarát helyet, tóparti éttermet, szállást, rendezvényhelyszínt, borászatot, pálinkafőzdét vagy exkluzív hotelt keres. A füzet minden, a kiadványban szereplő helyszínen megtalálható.

Bemutatták a 2020-as BalatonBort

Az idei kiadvány elkészülésének bejelentésével egy napon mutatták be a siófoki Mala Garden Hotelben közönség előtt az új, 2020-as évjáratú BalatonBorokat is. Az olaszrizling szőlőfajtából készülő BalatonBor az első termelői összefogásra épülő régiós bormárka Magyarországon, de bárki készítheti, aki megfelel az előírt feltételeknek.

Ebben az évben eddig 15 balatoni borászat kezdte meg a BalatonBor palackozását, ami több mint 64 000 palackszámot jelent. Egységes megjelenés és márka alatt tehát a Gyukli Pince, a Feind Pince, a Zelna, a Hujber Pincészet, a Lídia Borház, az Istvándy Pincészet, a Fata Pince, a Dobosi Pincészet és Vendégház, a Bujdosó Pincészet, a Tagyon Birtok, a Veszprémi Pince, a Cseh Családi Borpince, a Szeremley Birtok, a Laposa Birtok és a Bogáromi Borbirtok palackozhat BalatonBort.

Forrás: Balatoni Kör

A Balatoni Kör közleményében arról is írnak, hogy a szervezet tagjai mintegy egymilló forint értékű utalvánnyal segítik a pandémia alatt megfeszített munkát végző egészségügyi dolgozók kikapcsolódását, amelyeket a régió kórházainak alapítványaihoz juttatnak el.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek