A látogatók kedvenc helyévé vált a különleges balatoni fa

  Először 2013-ban díszítette fel a fűzfői Béke téri kis nyírfát a Balatonfűzfő–Litér Turisztikai Egyesület  civil kezdeményezésre, és ez azóta hagyománnyá vált a településen. Idén a tavasz beköszöntével  újból tojásokba borult a fa, melynek különlegessége, hogy a díszekre sokan felírják a nevüket, az évszámot és a település nevét, ahonnan érkeztek.

  Forrás: Balatonfűzfő-Litér Turisztikai Egyesület/Facebook

  Az országos publicitást kapó tojásfa azóta zarándokhellyé vált, amit a tojások feliratai is bizonyítanak. A környékbeli és távolabbi településekről is folyamatosan jönnek látogatók, s helyeznek újabb és újabb színes remekműveket a fára.

  Forrás: Balatonfűzfő-Litér Turisztikai Egyesület/Facebook

  A fűzfőiek büszkék rá, hogy kezdeményezésüket több helyen is átvették. Hímes tojást bárki elhelyezhet a fűzfőfürdői tojásfára, a városvezetés azonban mindenkitől kéri, hogy tartsa be az aktuális járványügyi szabályokat – írja a veol.hu.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek