Újabb turisztikai látványosságokkal bővül Hévíz

  Jó hírről számolt be Hévíz Város Önkormányzata a Facebook oldalán. Mint írják, jól halad a Hévízi-tó átfogó tóvédelmi programjának megvalósítása, a projektnek köszönhetően pedig újabb attrakcióval is bővül Hévíz szabadidős turisztikai kínálata. Többek között lombkorona kilátó épül, tanösvényeket alakítanak ki, és a tó zsiliprendszerének megújítása is megtörténik.

  Egy légi felvétel a Hévízi TófürdőrőlForrás: Ismeretlen - Civertan Grafikai Stúdió/Wikipedia

  A megvalósítás aktuális fázisaként csaknem teljesen elkészült a véderdőben futó tanösvény, mely természetbarát kialakításával kellemes sétára, kirándulásra, sportolásra invitálja a helyieket és a vendégeket, megismertetve velük a csaknem érintetlen őstermészet szépségeit. A rekonstrukciós munkák során frissül és bővül az erdő fa- és növényállománya. Megújulnak a véderdő sétányai és új információs táblákat helyeznek el az utak mentén.

  Az északi kifolyónak – mely az 'alsó' véderdőn halad át - szélesítik a medrét, sőt kisebb kanyarulatokat is kialakítanak, hogy az ide látogatók jobban megfigyelhessék a Hévízi-tó partját övező jellegzetes fás-lápos terület élővilágát. Új pihenő padok, szemetesek is kerülnek a sétányok mellé, de felújítják a patakon átívelő hidakat és a 'felső' erdőben található lépcsőket is.

  A 'felső' véderdőben, mely a hévízi kórház épületei és az Ensana Thermal hotelek épületi között húzódik, 24 méter magas lombkorona megfigyelő tornyot alakítanak ki.

  Onnan nem csak az erdőre nyílik majd csodás panoráma, de a Hévízi-tó látványa is páratlan élményt nyújt majd. A kilátó alapozása már megtörtént. A tudatos akadálymentesítés jegyében az alsó erdőben egy mozgáskorlátozottak számára is könnyen használható szakaszt alakítanak ki. A beruházás összköltsége 660 millió forint. A munkák véglegesen ősszel zárulhatnak le, ugyanis ebben az évszakban kezdődhet meg egy nagyobb volumenű tőzeg visszapótlás a tóba.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek