Készülhetnek a SUP-osok, hamarosan indulnak a teljesítménytúrák

Gőzerővel készülnek a Balatoni szezonnyitó SUP teljesítménytúra szervezői, reményeik szerint az áprilisra meghirdetett eseményen végre újra deszkára állhatnak a sport szerelmesei. A kellemes, romantikus naplemente túrák mellett egyre többen tekintenek komoly sporttevékenységként is az állva evezésre. Több távon és az ország több helyszínén szervezi meg Jártó Bernadett, Sup the Lifestlye és Nagy Szabolcs, Sup Race Hungary SE azt a teljesítménytúra sorozatot, mely áprilisban a Balatonnál startol.

Ebből is látszik, hogy egyre népszerűbb sport, még egy dinó is deszkára álltForrás: SUPport - Fonyód/Facebook

Jártó Bernadett szerint egy ilyen versenyre az még ne jelentkezzen, aki nem tud evezni, vagy csak egyszer-kétszer állt deszkán. Legalább két-három hosszabb túrán már legyen túl a nevező, hogy biztosan érezze a deszkát, a vizet. Száz kilométert megtenni SUP-on szerinte pedig már komoly sportteljesítmény.

"Idén több távon és több helyszínen indul ez a teljesítménytúra sorozat, melynek az első állomása Balatonakarattyán lesz, ezzel a 10 km-rel indítjuk az idei SUP szezont. A második helyszín a Tisza-tó 20 km-es távval, a harmadik a Ráckevei-Duna-ág közel 55 km-rel, és a záró túra a 100 km-es Duna táv. A tíz km-es távon az is elindulhat, aki a 100-at még nem merné bevállalni, de az egyre növekvő távokkal arra ösztönözzük a SUP-osokat, hogy minél hosszabb evezéseken is részt vegyenek. A sportélmények mellett ezeken a túrákon megismerjük hazánk legszebb vizeit is" – mesélte.

Hozzátette, a balatoni 10 km az időjárás miatt nehezebb pálya. Nagyobb a szélbefújás esélye, az időjárás nagyon komolyan befolyásolja az ember teljesítményét. Ez a táv gyakorlott SUP-osnak könnyen teljesíthető, aki részt vett a Balaton-átevezésen, az tudja már, mire számíthat ekkora távolságon.

Idén a SUP világbajnokságot Balatonfüreden rendezik, így a balatoni verseny jó felkészülési állomás a lesz a világbajnokságra is.

A teljesítménytúra a járványügyi szabályoknak megfelelően lesz megtartva, az épp aktuális rendelkezések figyelembevételével – írja a likebalaton.hu.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek