Kilátó épült a Balaton déli partjának egyik legizgalmasabb településén

Balatonlellén, a Kishegyen már el is készült a fából épített panoráma- és pihenőterasz, ahonnan nagyon szép kilátás nyílik a Balatonra. A Kishegyen elterülő Parkerdőben további felújítások zajlanak. Balatonlelle a déli part egyik legizgalmasabb települése, ahol egész évben várják a vendégeket.

A Szent Donát kápolna és a Majthényi Présház a Kishegyen, légifelvételbőlForrás: CivertanS/Wikipedia

A város egyik nevezetessége a Kishegy, ami a környék egyik legszebb helyszíne tele pincékkel, vendégváróhelyekkel, valamint egy barokk kápolna is található itt. Az utóbbi hetekben nagy változások történnek a Kishegyen lévő Parkerdőban, földmunkák zajlanak, kiszélesítették az odavezető utat, fa információs táblák kerültek ki, és megépítettek egy játszóteret, valamint egy közel 20 négyezetméteres panoráma- és pihenőteraszt is, ahonnan pazar kilátás nyílik a Balatonra, Tihanytól Badacsonyig. 

A vadonatúj létesítmény igazi csemegét jelent azoknak, akik szívesen túráznak.

Fából készültek a játszótér elemei, kerékpártárolókat, nagy asztalokat és padokat állítottak fel, valamint tűzrakóhely is lesz a területen. A tervek szerint a Majthényi Présháztól a parkerdő első pihenőjéig felújítják a felfelé vezető utat is, és igazi kuriózum lesz még az a mini tájfutópálya, amit a gyermekeknek építenek ki - írja a likebalaton.hu.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek