Fokozott ellenőrzést tartanak a hétvégén Balatonfüreden, a fagyizást is büntethetik

Minden bizonnyal sokan töltik majd a március 15-i hosszú hétvégét a nyaralójukban, illetve választják programnak a Balaton-parti korzózást. Tegnapi cikkünkben írtunk arról, hogy a hosszú hétvégén mely cukrászdák lesznek nyitva a Balaton partján. A balatonfüredi Bergmann cukrászda is szerepelt a felsorolásban. Ugyanakkor a balatonfured.hu weboldalon felhívják a figyelmet arra, hogy ezen a hétvégén a rendőrség fokozott ellenőrzést tart a város frekventált részein, különösen a parton.

A kikötő környékén sem szabad kiülni, ha enni-inni szeretnénkForrás: Cserháti Szilvia/travelo.hu

Bár egyes szolgáltatók nyitva lehetnek, hiszen elvitelre lehet kínálni ételt, fagylaltot, italt, a rendőrség felhívja a figyelmet: Balatonfüreden a közterületeken mindenhol kötelező a maszk viselése, ami egyben azt is jelenti, hogy a megvásárolt fagyit vagy ételt nem lehet közterületen elfogyasztani, az szabálysértésnek minősül és 5 ezertől 150 ezer forintig terjedő bírsággal büntethető. Érdemes tehát a fagylaltokat elvitelre kérni. 

A rendőrség tájékoztatása szerint rendszeresen ellenőrzik a szolgáltatókat is, nem lehet könyöklőket, padokat kihelyezni az üzletek elé, illetve figyelmeztetniük kell a vásárlókat, hogy a megvett ételt nem fogyaszthatják el közterületen, hanem csak otthon vagy az autójukban. A hosszú hétvégén tehát fokozott ellenőrzések lesznek a városban, a szabályszegőket először csak figyelmeztetik, de ha kell, alkalmazzák a pénzbírságolást is. A Magyar Közlönyben olvasható a kormányrendelet, amely a március 22-ig tartó szigorított védelmi intézkedéseket tartalmazza.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek