Nyitnak a fagyizók, sűrűsödnek a kompok a Balatonnál

Aki a tavasz első hosszú hétvégéjén már fagyizna egyet, esetleg balatoni látogatást is tervez, a két tevékenységet össze is kötheti, és kompra is szállhat, ha úgy adódik. Március 12-től már 40 percenként indulnak kompjáratok Szántódrévből 6.40-18.40 óra között, Tihanyrévből pedig 7:00-19:00 óra között, olvasható a balatonihajozas.hu oldalon. A tó környékén nyitva tartó fagyizókat a likebalaton.hu gyűjtötte össze. Bár a kerthelyiségekben, teraszokon nem fogyaszthatják el a megvásárolt jéghideg desszerteket, de elvitelre, akár tölcsérben is kérhetik a kedvenc ízeiket az alábbi helyeken.

Induhat a fagyiszezon - illusztrációForrás: Wolfgang Gerth/Pixabay

Siófok, Gelato Show

Siófokon, az egész évben nyitva tartó Gelato Show fagylaltozó-étterem-kávézóban prémium minőségű kézműves fagylaltok közül válogathatnak. Természetesen a Víztorony lábánál található üzletben is elvitelre lehet választani az óriási kínálatból. A többi között van mindenmentes eper, málna, ribizli, málnás mangó, fahéjas szilva, nutellás eper, Raffaello, Mozart vagy málnás pisztáciás fehércsoki, sőt a laktózérzékenyek steviás csokit is választhatnak.

Balatonlelle, Geleta cukrászda

A cukrászda téli slágere az elviteles Lelle krémes drive volt, az autóban is könnyen ehető pohárkrém mellé most már fagylalt formájában is kérhetnek francia krémest. Ha erre járnak, ne hagyják ki a pisztácia, a mangó és az eper fagyit sem!

Keszthely, Sütibolt

A Kócsag utcai Sütiboltban újra kapható a Felhőcske, a gyerekek kedvenc fagyija, a felnőttek a klasszikus csoki-vanília-puncs mellett számtalan ízzel indíthatják a balatoni fagyiszezont.

Szigliget, Várkávézó

Ropogós édes tölcsérbe és pohárba is kérhetik a fagyikat a Szigligeti-vár alatt. Minden fagylalt glutén-, tartósítószer- és színezékmentes. A piemonti sós mogyoró vagy a pisztácia mellett a szezonális gyümölcsfagyik is kihagyhatatlanok. A fagylalton kívül más még nem kapható, de érdemes felsétálni a dombtetőre ezekért az ízekért, és akár itt megenni az év első fagyiját!

Balatonfüred, Bergmann Cukrászda

A Petőfi utcában lévő cukrászdában a fagylaltok mellett elvitelre különböző isteni sütemény, kávé, forró csoki vagy tea is kapható. A Zsigmond utcai a korlátozások feloldásáig zárva tart.

Tihany, Apátsági Rege Cukrászda

Egy kellemes séta Tihanyban az apátság környékén mindig tökéletes programot nyújt. Az Apátsági cukrászda a hosszú hétvégén is nyitva tart, a terv szerint csoki, vanília, mangó, levendulás citrom és bazsalikomos málna íz várja a vendégeket.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek