Több mint 500 hajó indult el az idei Kékszalag vitorlásversenyen

Még idén májusban számoltunk be arról, hogy 2020-ban sem maradunk Kékszalag vitorlásverseny nélkül. A Magyar Vitorlás Szövetség (röviden MVSZ) által is támogatott, immáron 52. alkalommal megrendezett verseny pontosan ma reggel 9-kor vette kezdetét – olvasható az MTI hírei között. Habár a 2018-as rajtszámadatokat nem tudták idén megdönteni (anno 682 darab vitorlás indult), azért végül 535 hajó ma elindult megkerülni a tavat.

A Racing Django kormányosa, Petrényi ZoltánForrás: Cserta Gabor / MVSZ / Facebook.com

Az MVSZ elnöke, Kollár Lajos szerint az idei versenyen előre láthatólag minden rendben lesz, még az időjárásra sem lehet panasz, hiszen a meteorológusok a tavalyihoz hasonlóan gyenge szélre számítanak, ami kifejezetten kedvez a vitorlásoknak. Holczhauser András, a MVSZ főtitkára hozzátette, hogy a teljes Balaton-kerülőverseny levezénylése a járványügyi helyzet előírásainak megfelelően történik. A nevezéshez kézfertőtlenítés után, szájmaszkban lehetett csak belépni, és testhőmérsékletet is mértek a versenyzőknél.

A Kékszalag Európa leghosszabb tókerülő vitorlásversenye, amelyet először 1934-ben rendeztek meg. A Balatonfüreden csütörtök 9 órára kiírt rajt után a hajósoknak 48 óra áll rendelkezésre ahhoz, hogy teljesítsék a mintegy 155 kilométeres távot Balatonkenese Siófok és a tihanyi szoros érintésével Keszthelynél visszafordulva a balatonfüredi célhoz.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek