Továbbra sem lehetnek 500 főnél nagyobb rendezvények hazánkban

  A csütörtöki kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta, hogy a fertőzések száma stagnál, ezért maradnak a korlátozások.

  Magyarországon augusztus 15. után sem lehet 500 főnél nagyobb rendezvényeket megrendezni, vagyis továbbra is érvényben marad a korábbi határozatban foglalt korlátozás. Ennek oka, hogy hazánkban az új fertőzések napi száma nem változik, ezért a megelőzés érdekében a kormány a továbbiakban sem engedélyezi a nagyobb tömegrendezvényeket.

  Elmaradnak a nyár végi fesztiválok isFree-Photos / pixabay

  Ez elsősorban a zeneipart érinti fájdalmasan; a már amúgy is jelentősen lerövidített idei koncert- és fesztiválszezonnak ezzel vége, és a nyár végére tervezett rendezvények is elmaradnak. A kormány ezért egy 5,3 milliárd forintos támogatási csomagot állít össze a zeneipar szereplőinek megsegítésére, ennek szétosztásáról pedig a Magyar Turisztikai Ügynökség dönt majd, ebből az összegből támogatják a cigányzenekarokat is – emelte ki Gulyás.

  A kormány úgy ítéli meg, hogy a hatályban lévő szabályokon való változtatás kockázatos, ezért fenntartjuk a jelenlegi változásokat a zenés rendezvényekkel kapcsolatban" – jelentette ki a miniszter.

  A kormány az augusztus 20-i rendezvények elmaradásáról már korábban döntött, a korlátozások esetleges lezárásának időpontjáról nem esett szó a mostani bejelentésen.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!