Magyar klasszikusok peregnek majd a kivetítőkön a Balaton partja mellett

A Veszprém-Balaton Filmpikniket, ahol az év legjobb magyar filmjeit ingyenesen nézhetjük majd meg, szeptember 3. és 5. közöttre tervezik. Az esemény vízparti és városi helyszíneinek sorát ma tették nyilvánossá egy sajtóközleményben: Veszprémben a Hangvilla, az Expresszó és a Vár (Szentháromság tér) ad otthont a filmes rendezvénynek, míg Balatonfüreden a Balaton Moziban és a Tagore sétányon, óriás kivetítőn láthatjuk a tavalyi filmtermés legjavát.

Ilyen fények mellett jó filmet nézni a szabadbanForrás: BalintKovacsPhotography / VEB 2023 EKF

Az ingyenes eseményen a Magyar Mozgókép Szemle díjazottjait vetítik majd és hazai filmklasszikusokat is meg lehet nézni, de lesznek zenei és gasztronómiai programok, illetve közönségtalálkozók is.

Az Európa Kulturális Fővárosa program keretében megvalósuló új filmes esemény elsősorban azért jött létre, hogy Veszprém és a Balaton kulturális-kreatív régiója erősödjön, mivel a filmes szakma a 90-es évek óta nem képviselteti magát a régióban semmilyen nagyobb szakmai, vagy közösségi programmal – olvasható a közleményben.

A Filmpiknikkel párhuzamosan megrendezik még a Könyv-Bor-Jazz eseményt is, ahol Balatonfüreden három napig egymást váltják az író-olvasótalálkozók, a tárlatvezetéssel egybekötött borkóstolók és a Blaha utca reformkori házainak árnyékában megtartott jazzkoncertek.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek