Siófok Demjén Rózsival, sörrel és csülökkel erősít

Szuper évet tudhat maga mögött az 50 éve várossá tett Siófok, ami a komplett tavalyi programsorozatát az évfordulóra húzta fel. A város turisztikai közleménye szerint az ünneplés nem áll meg a naptárfordulóval, 2019-ben is folytatódik új és régi rendezvényekkel. Pintér Tamás, a jubileumi évért felelős Balaton Parti Kft. ügyvezető igazgatója egyenesen így fogalmazott:

Azt szoktuk mondani viccesen, hogy 51. is egy ünnepi év, mert már megyünk a 100. születésnap felé.  

A programok fenntartásához szponzorokat is keresnek, hogy a havi egy nagy rendezvényt megtarthassanak. „Azt szeretnénk, hogy továbbra is itt kezdődjön a Balaton" – tette hozzá Pintér. Tavaly elmaradt Demjén "Rózsi" Ferenc koncertje, ezt az előbbre hozott hagyományos strandnyitón fogják pótolni, május 17-én (tavaly ez a nyitóbuli még pünkösdkor volt, június elején).

Siófoki víztoronyForrás: Siófok Facebook

A tavalyi sikeres Márton-napi Libadalom fesztivált is megismétlik, ősszel pedig újdonság érkezik: szeptember második hétvégéjén tartják a Sör és Csülök Fesztivált. A 2018-ban még augusztusban tartott Bor- és Fröccsfesztivál visszakerül a szezon közepére, a kikötőbe költözik és hosszabb lesz.

Siófok tovább erősítené a családbarát képet, ami egy tudatos imázsváltás eredménye, hogy ne csak a fiatalokat vonzzák be, hanem minden korosztályt. Erősíteni akarják a jövőben a gasztro- és sportvonalat is. Fejlesztések is zajlanak, fejlesztik az úthálózatot, parkolóhelyeket építenek, távlati terv még egy rendezvényhelyszín felhúzása. Pintér így összegzett:

Aki idén eljött hozzánk, és jól érezte magát, annak garantálom, hogy jövőre még jobban fogja magát érezni. Aki pedig nem volt nálunk, azt arra buzdítom, hogy jöjjön el Siófokra, mert itt olyan rendezvényekkel találkozhat, amelyeket nem talál meg máshol az országban.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek