Ötven méteres óriáskerékkel ünnepli 50. évfordulóját Siófok

  Egy magyar készítésű, ötven méter magas óriáskerék felállításával és színes programsorozattal ünnepli várossá válásának 50. évfordulóját Siófok, amelynek Nagystandján vasárnap veheti birtokba a közönség a látványosságot.

  A 30 gondolás, 180 fő befogadására alkalmas Siófok Óriáskereket Horváth Mihály ötletgazda építette meg nyolc hónap alatt. A kerékről látható lesz a Tihanyi Apátság, a völgyhíd, Badacsony, a Balaton-felvidék, a Somogyi-dombság, a Siófoki Víztorony és szinte az egész Balaton.  

  Jól mutat majd éjszakai fényben isForrás: Hiba Dora-Dorotheaphoto.hu/Hiba Dora

  Az idei nyártól kezdve hat éven keresztül minden szezonban a siófoki strand lesz majd a kerék otthona.

  Siófokon az elmúlt években jelentős turisztikai fejlesztések történtek. Minden kategóriában bővült a szállások és éttermek, programlehetőségek száma, a város három fizetős strandján és három szabadstrandján jelentős fejlesztések valósultak meg. A Nagystrandon példáuAl 800 négyzetméteres gyerekhomokozó létesült több játékelemmel, és új gyermekmedence is készült.

  Az aktív pihenőknek szóló fejlesztések között említhető továbbá a Siófok-Ságvár közötti kerékpárút megépítése, valamint új játszóterek, fitneszparkok és egy új gördeszkapálya létrehozása is.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!