Bezár Siófok legpazarabb cukrászdája

Három sikeres nyáron van már túl a siófoki Petőfi sétányon (bár annak szerencsére nem a legeldurvultabb részén) működő Villa Gréta cukrászda. Sok édesszájú szerint műfajában a legjobb volt a déli parton a Villa Gréta, azonban nem hiába a múlt idő:

Szilágyiék úgy döntöttek, lehúzzák a rolót, bezárják itt a boltot és rápihennek a következő szezonra.  

A cukrászda Facebook-oldalán hosszas és érzelmes posztban jelentették be, hogy ennek így vége. Ezen a hétvégén tartanak nyitva utoljára, de pozitív a végkicsengés, azt írják: „Máshol és máshogy, de folytatjuk! :)”

.Forrás: Villa Gréta Siófok/Facebook

Azzal indokolták a nagy lépést, hogy hatalmasra nőtt az érdeklődés Szilágyi Ági süteményei iránt, de a kis cukrászműhelyt nem akarják üzemmé fejleszteni. Kicsit eltávolodnak inkább a parttól – ami Siófokon is egyre több vendéglátóhelynek jön be –, és olyan helyen nyitnak ki ismét, ahol sokan őrültségnek tartanák. Így folytatódik a kedvcsináló:

De képzeld el, hogy távol a tömegturizmustól, a Balaton egyik legszebb panorámájában gyönyörködsz egy kényelmes székben vagy egy babzsák fotelben, miközben Ági nagy adag szeretettel készített sütijében fedezed fel az ízeket egy pohár hozzáillő balatoni borral a kezedben! Képzeld el, hogy három különböző termőterületről származó kávéból választhatod ki, melyikből készítsük el kedvenc koffeines italodat!  

Aztán elejtik, hogy májusban nyitnak, nem mellékes információ ez sem. Ahogy az is fontos, hogy a mostani Villa Gréta helyén a város első speciality kávézója nyílik majd meg tavasszal. Saját pörkölésű kávékülönlegességekkel és fagylalttal is várják majd a vendégeket az ifjú üzemeltetők. Íme a teljes búcsúposzt annak, aki egészben olvasná:

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek