Itt csodálhatod meg a világ legnagyobb karácsonyfáját

Hol találhatjuk a világ legnagyobb karácsonyfáját? Nos, ehhez el kell látogatnunk a louisianai DeSoto plébániára, ahol nemcsak a plébánia, az állam vagy akár a nemzet – hanem az egész világ – legmagasabb karácsonyfája áll – írják a Travel and Leisure oldalán.

November 24-én a texasi határ mentén elterülő Shreveport városába igazi ünnepi hangulat költözött forró kakaóval és rengeteg karácsonyi sütivel. És természetesen ott volt a Mikulás is, hogy segítsen meggyújtani a világ legnagyobb karácsonyfáját, ami technikailag egy 91 méteres kommunikációs toronyból átalakított hatalmas fa szerkezet.

„A világ legnagyobb karácsonyfája egy jó ötletből született" – mondta Jayson Richardson, a DeSoto Parish megye seriffje, aki hozzátette, hogy a helyi vállalkozások segítettek a fa felépítésében. Egyébként a fa a technikai jellege miatt nem kerülhet be hivatalosan a Guinness-rekordok könyvébe, mivel ezek a jelölések csak a valódi lugasokra vonatkoznak. A Guinness-rekordok könyve szerint a „világ legmagasabb karácsonyfája" még mindig a seattle-i Northgate bevásárlóközpontban 1950 decemberében felállított Douglas fenyőé, amely 67,5 méter magas volt. 

Hogy mindezt perspektívába helyezzük, a 2023-as New York-i Rockefeller karácsonyfa, amely vitathatatlanul az egyik leghíresebb karácsonyfa a Földön, mindössze 24,3 méter magas, ami ehhez képest nagyon csekélynek tűnik. 

(A borítókép illusztráció, forrása: Shutterstock/Mfdrone)

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek