Vezető külföldi lapok áradoznak a budapesti karácsonyi vásárokról

Az elmúlt években egyre népszerűbbek a budapesti karácsonyi vásárok a külföldiek körében. Végül is ez teljesen érthető is, hiszen Advent Bazilikát már háromszor is megválasztották Európa legjobb karácsonyi vásárának. A Christmas Tree World ítélete szerint pedig fővárosunk büszkélkedhet Európa harmadik legjobb karácsonyi vásárával. A Metropol összeszedte azokat a rangos nyugati lapokat, amelyek méltatják a Vörösmarty térnél és a bazilikánál felállított karácsonyi vásárokat.

Zsinórban három éve az Advent Bazilika az év legjobb karácsonyi vásáraForrás: Shutterstock/Mapman

Independent (brit):
Az egyik legjelentősebb brit lap felsorolásban egyből az első helyre tették Budapestet, majd megjegyzik, hogy a magyar fővárosban járva elég, ha az ember a forralt borral vegyített fahéjas kürtőskalács illatát követi, és akkor egész biztosan a legjobb helyen jár. A brit lap összeállításának képzeletbeli dobogójára még Zágráb és Lille fért fel.

GQ (francia):
A több országban is megjelenő magazin francia kiadása sem hagyja olvasóit tudatlanul. A GQ a european best destinations nevű szakportált hívta segítségül, ahol Európa legjobb karácsonyi vásáraira lehetett voksolni. Több mint 51 ezer szavazattal Budapest, pontosabban a bazilikánál felállított vásár végzett az élen, akárcsak 2020-ban és 2022-ben. A lap megjegyzi, hogy egy szabadtéri koripálya, egy 12 méteres karácsonyfa és 120 helyi kézműves- és gasztronómiai bódé várja a látogatókat.
A második helyet Gdansk, míg a harmadik helyet Craiova szerezte meg 48 ezer, illetve 41 ezer szavazattal.

Hungarikumunkért, a kürtős kalácsért a külföldiek is odavannakForrás: Adventi Ünnep a Bazilikánál/Facebook

National Geographic (spanyol):
A National Geographic spanyol kiadása nem emel ki egy vásárt sem, de megjegyzi, hogy a történelmi belváros amúgy is tele van fényekkel és ünnepi díszekkel. Szerintük egyaránt érdemes ellátogatni a Vörösmarty térre és a Szent István-bazilikához is. Budapest ebben a rangsorban olyan városokat előzött meg, mint a második helyen végzett Salzburg és a harmadik Berlin.

Blick (Svájc):

Svájc legolvasottabb bulvárlapja, a Blick például egy ezüstérmet osztott ki a magyar fővárosnak. A szerkesztőség szerint mindenkinek élőben kell látnia a bazilikánál felállított vásárt, amely azonnal magával ragadja az odalátogatókat. A lap szerint nem árt sietni, mivel a vásárok november 17. és január 1. között vannak nyitva.
A Blicknél az észt főváros, Tallinn végzett az első helyen, a képzeletbeli bronzérmet pedig Strasbourg kapta.

Express.de (német):

A német szerkesztőség úgy döntött, hogy megnézi az Instagramot, és azt, hogy az egyik legnagyobb közösségi oldalon hány bejegyzésen szerepelnek az adott város vásárai. Ez alapján Manchester nyert, amelyet több mint 60 ezren jelöltek meg a posztjaikban. Edinburgh lett a második, Strasbourg pedig a harmadik. Budapest 12 200 Instagram-említéssel a hetedik helyen végzett. Mint írják: Itt a pompás világítás és a nyüzsgő hangulat mellett hagyományos magyar kézműves termékek és kulináris ínyencségek, például a lángos és gulyás találhatók.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek