Ezek Európa legjobb adventi vásárai, ahol dobogós lett Budapest is!

Pár napja számoltunk be arról, mikor nyitnak Budapest legnépszerűbb karácsonyi vásárai, amelyekre érdemes kimenni, már csak azért is, mert a fővárosunk büszkélkedhet Európa harmadik legjobb karácsonyi vásárával – legalábbis a Christmas Tree World ítélete szerint. A portál ugyanis rangsorolta Európa 70 legjobb karácsonyi vásárát. Mutatjuk a TOP 10-et.

Egy adventi vásárba ellátogatva könnyebben hangulódhatunk a karácsonyra - a kép illusztrációForrás: Roman Samborskyi/Shutterstock

A portál rangsora úgy készült el, hogy figyelembe vették a Google keresési eredményeit, az Instagram-említéseket, a TikTok-címke-megtekintéseket, a piacok működési napjainak számát, és egy szálloda átlagos árát az egyes városokban, hogy teljes képet kaphassanak az ünnep rajongói.

A lista első helyén Lengyelország történelmi városa, Krakkó remekel, amely 10-ből 7,84 pontot kapott. A vásár gyönyörű, hiszen a város hatalmas főtere körül terül el. A legjobb helyezésben annak is szerepe lehet, hogy Krakkó a legolcsóbb városok közé tartozik. Ott egy háromcsillagos szálloda éjszakánként 90 euróba kerül. Ugyan az Instagram-említések száma nem túl gyakori (2000 poszt), de a TikTok-címkék megtekintése jelentős, hiszen több mint 4,3 millióan látták.

Krakkó nagyon hangulatos az adventi időszakban - ilyen volt tavaly, 2022-ben a kilátás a Szent Mária-bazilikára az óváros főterénForrás: NurPhoto via AFP/Beata Zawrzel/NurPhoto/Beata Zawrzel

A 2. helyehezett Észtország fővárosa, Tallin, amelynek ünnepi vására 7,83 pontot kapott a tízből. 
A karácsonyi vásár a Városház téren (Raekoja Plats) és a Városháza körül zajlik az óvárosi részben,  ami az UNESCO Világörökség része, és ami lképesztően hangulatos, olyannyira, hogy 2019-ben Európa legjobb karácsonyi vásárának is megválasztották. A fotóról lerí, hogy a vásár ünnepi időszakban mesebeli karácsonyi élményt kínál.

Tallin óvárosa adventkor - ámulatba ejtőForrás: STUART BLACK / ROBERT HARDING PREMIUM / ROBERTHARDING VIA AFP

A tallinni karácsonyi vásárt nagyon kedvelik az Instagram felhasználói, összesen 5422 bejegyzést posztoltak innen, emellett a TikTokon is fellendülőben van, 156 100 TikTok-címke-megtekintéssel.

Budapest a harmadik helyen végzett a legjobb európai karácsonyi vásárokért vívott küzdelemben, és alig maradt le az első két helyezett mögött, miután 7,65 pontra értékelték. A magyar főváros piaci standokkal és fenséges építészettel nyit, ahol a turisták egy csésze forralt bort, édes kürtőskalácsot és minden ünnepi hangulatot élvezhetnek – fogalmaz a portál.

Az egyik leglátogatottabb vásár Budapesten a Vörösmarty Classic XmasForrás: Budapesti Karácsonyi Vásár / Facebook

A magyar főváros emellett jó eredményt ért el a megfizethető szállás – 101 euróba kerül egy éjszaka egy háromcsillagos szállodában – és az Instagram-említések, összesen 12 300 bejegyzés – miatt. A budapesti karácsonyi vásáron is sok TikTok-tag-megtekintés volt, összesen 604 800.

A lista elspő 10 helyezettje 

1. Krakkó, Lengyelország
2. Tallin, Észtország
3. Budpaest, Magyarország
4. Bécs, Ausztria
5. Wroclaw, Lengyelország
6. Poznan, Lengyelország
7. Prága, Csehország
8. Colmar, Franciaország
9. Düsseldorf, Németország
10. Köln, Németország

 (Forrás: magyarnemzet.hu)

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek