A legszebb adventi vásárok Ausztriában: kastélyoktól a hegytetőig

Az elegáns kastélyoktól a hegyvidékeken fekvő városokig számos romantikus, hangulatos és hívogató karácsonyi vásár várja a turistákat Ausztriában. Arra az esetre, ha a fehér karácsony tekintetében a biztosra szeretnétek menni, mutatunk egy hegyi és egy szurdokban található adventi vásárt is. Ezeken a varázslatos helyeken könnyű lesz a karácsonyra hangolódni.

Bécs – kastély, karácsonyi falu, jégpálya

Minden évben rengeteg látogatót vonz a híres bécsi karácsonyi vásár a Rathausplatzon, a hangulatosan kivilágított városháza előtt. A kézműves termékeket és kulináris finomságokat kínáló számtalan stand a felnőtteknek és a gyerkeknek is jó szórakozás, de a kicsiknek széleskörű gyermekprogrammal is készülnek. Aki éppen nem sétálgat, vagy nem a bécsi társasági életet élvezi a puncsos standoknál, az a korcsolyapályán róhatja a köröket, vagy ámulva követheti a kézzel készített karácsonyi bölcsők ösvényét, és nézegetheti a szívekkel teleaggatott fát.

BécsForrás: stadtwienmarketing / SWM Christian Jobst

A kultúr- és adventi piac a Schönbrunni kastélyban uralkodóhoz méltó hangulatot áraszt. A császári palota ünnepi fényeinek háttere előtt hagyományos kézműves termékek, köztük fafaragványok, nosztalgikus játékok, szeretettel díszített tárgyak közül válogathatunk.

A Belvedere előtt – szintén Bécsben – pedig egy egész karácsonyi falu várja a vendégeket barokk környezetben, kreatív ajándékötletekkel és kulináris különlegesékkel. Sok bécsi számára ez a legromantikusabb adventi vásár.

Salzburg – meseerdő gömbökkel és tündérfénnyel

Domplatz és Residenzplatz – mindkét salzburgi karácsonyi vásár ugyanolyan stílusos. A barokk óváros közepén álló hagyományos kunyhók egyedi hangulatot kölcsönöznek az ünnepi jelenetnek. Ahol egykor császárok és hercegek laktak, ott karácsonykor sok csodás teremtményt láthatunk.

SalzburgForrás: Izabela23/Shutterstock

Mint például a Hellbrunni kastély karácsonyi angyala, amely nyolc méter magasan a kastély tava fölé magasodik. A Hellbrunn adventi varázslat Salzburgban mágikus – egy 700 tűlevelű fenyőfából álló, 10 000 piros gömbökkel és tündérfénnyel díszített meseerdővel.

Würflach – advent a vaddregényes szurdokban

Johannesbachklamm izgazi turistalátványosság Alsó-Ausztriában, egy szurdok Würflach közsében, ahol minden évben egy különösen természetközeli adventi vásárra kerül sor. A vadregényes szurdok előtt Ausztria legnagyobb feldíszített karácsonyfája több mint 20 méter magasra emelkedik. A szépen díszített standoknál felmelegedhetünk a nyílt tűz mellett, és megcsodálhatjuk az üvegfúvók, fafaragók és kovácsok kézműves munkáját. Ezen kívül a régióból származó finomságok, és természetesen mézeskalács és puncs is várja a vendégeket.

Innsbruck – advent a középkori sikátorokban 

Tirol tartomány székhelyének óvárosa sem kevésbé romantikus hely. A Goldenes Dachl toronyfúvóinak hangjaival, valamint a középkori sikátorokban terjengő forralt bor és a gesztenye fűszeres illatával vár.

InnsbruckForrás: robertharding via AFP/ProCip/Procip

St. Wolfgang – a legbájosabb adventi vásár helyszíne

Aligha van szebb dolog, mint Ausztria vidéki régióinak behavazott tájain hangolódni a karácsonyra. Sokak szerint a Salzkammergutban található St. Wolfgangban tartott adventi vásár a legbájosabb az országban. A szokások és a valódi kézműves mesterségek itt a régió lakóinak közvetlen közelében ismerhetőek meg a legjobban. A Wolfgangsee vizén hatalmas, piros adventi gyertyák úsznak.

St. Wolfgang, adventForrás: Österreich Werbung/Peter BurgstallerUrl

Großarltal - pislákoló fény mellett

A Salzburg tartományban fekvő Großarltal ad otthont az egyik legautentikusabb hegyi adventi vásárnak. Itt fáklyafénynél, gyertyafénynél és lámpásokkal megvilágítva láthatjuk a különböző karácsonyi bölcsőket, amelyeket a helyi bölcsőépítő egyesület hónapokig kézzel készített. A szeretettel megtervezett egyedi darabok a hagyományostól a modernig, az aprótól az életnagyságúig terjednek.

(Forrás: austria.info)

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek