Advent a tenger mellett: Karácsonyozz Opatijában!

A tél egy kissé szokatlan időszaknak tűnhet, hogy a horvátországi Opatijába utazzunk, pedig karácsony környékén is megvan a varázsa ennek a helynek. Ilyenkor persze nem fürdőzéssel és napozással töltjük az időt, hanem melengető forralt borozással a tengerparton.

És bár utazhatunk Bécsbe, Salzburgba, vagy akár Grazba is egy kis karácsonyi hangulatért, a tenger melletti advent a romantikus Opatijában egészen különlegesnek ígérkezik.

Forrás: Aviareps

A tél Opatijában a legszebb képeket és a legemlékezetesebb élményeket ígéri. Képzeljük el, ahogy hópelyhek ereszkednek le a tenger hullámaira, fények százezrei világítják meg varázslatosan a város utcáit és történelmi parkjait, hogy ünnepi különlegességek, csábító desszertek, a forralt bor és a tea melengeti a testet, az élőzene hangjai és a társasági élet meghitt, vidám pillanatai töltik be a szívet.

Opatija, karácsonyForrás: Zabranjeno koristenje bez dozvole autora/Anton Unkovic Sira Slika Obrt/www.aviareps.com

A közel két évszázada Európa egyik kedvenc üdülőhelyeként számon tartott Opatija decemberben és januárban lenyűgöző képeskönyvvé változik. Időtlen szépsége a téli hónapokban különlegesen jut kifejezésre. Óriás Diótörők „őrködnek" piros egyenruhájukban, jégpálya csillog pár lépésre a tengertől, számos kiállítás, zenei és színpadi rendezvény várja a látogatókat, karácsonyi énekek kísérik a romantikus sétákra indulókat a gyönyörű fénydíszek és lámpások által megvilágított évszázados utcák, terek és öreg ciprusok között; mindez része annak a varázslatos hangulatnak, amely az Opatijai Adventet az egyik kihagyhatatlan téli eseménnyé teszi.

OpatijaForrás: Zabranjeno koristenje bez dozvole autora/Anton Unkovic Sira Slika Obrt/www.aviareps.com

Az ünnep varázsa a város minden szegletét áthatja, 2023. december 1. és 2024. január 7. között pedig számos helyszín különleges programoknak ad otthont: a városi piac, mely a helyi lakosok hagyományos találkozóhelye, Volosko, a festői szépségű halászfalu, mely kiváló éttermeiről ismert, a jégpályává változó Nyári Színpad, a híres Lungomare tengerparti sétány... Az események központi helyszínének a Juraj Šporer Művészeti Pavilon előtti, szépen feldíszített park ad otthont, ahol élőzene mellett élvezhetjük a varázslatos estéket, a jó társaságot és a kiváló vendéglátást.

Karácsony OpatijábanForrás: Aviareps

Az Opatijai Advent már több százezer látogató szívét meghódította, valamint rangos díjakat is elnyert – többek között bekerült Európa legjobb adventi programjai közé, Opatija városát pedig az egyik legszebben feldíszített adventi úti célnak nyilvánították.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek