Csodájára jár a világ Opatija különleges betlehemének

A horvátországi Opatijáról gyakran esik szó advent kapcsán, a város ugyanis rendszeresen kiérdemli A Legszebb advent a tenger mellett címet. Azonban nem csak a varázslatos fények miatt ér meg egy adventi kirándulást a hely, ugyanis a Grand Hotel Adriában különleges Betlehemet állított fel egy décseszentpáli (Frenandovac) házaspár, Mirjana és Mladen Karan, amely valószínűleg a világ egyik legnagyobb ilyen alkotása.

A Jézus születésének idejét megjelenítő alkotás 5 méter magas és 105 négyzetmétert foglal el a négycsillagos szálloda halljából. A mű hamar szenzáció lett a kidolgozás művészi minősége és hangulata miatt, és mivel ingyen megtekinthető, sokan élnek élnek a lehetőséggel.

A korabeli Betlehemet minden kis részletében megjelenítő installáció bemutatja a város polgárait otthon és a szabadban, ebéd és munka közben, a pásztorkodástól a szüreti munkákon át a gyümölcsárus standjáig. Akik szeretik a miniatürizált valóságot, a makettkedvelők bizonyára órákig el tudják nézegetni a horvát tengerpart váratlan karácsonyi szenzációját.

A hotel egyébként is mindent megtett az ünnepi hangulatért, nemcsak hatalmas karácsonyfát állított a Betlehem mellé, hanem életnagyságú Mikulás-szánt is, magával a piros öltözékű, nagy szakállú hajtóval és rénszarvasával - mint a 24sata.hr cikkéből kiderül.

A címlapkép forrása: Opatija Advent / Facebook

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek