Idén is karácsonyfává alakítják a Megyeri-hidat

A tavaly év végi ünnepi szezon egyik kiemelkedő eseménye volt, hogy néhány napra karácsonyfává alakították az M0-s autóúton található 100 méter magas Megyeri-hidat. A nagy sikerre való tekintettel, idén is megvalósítják ezt az egyedülállónak számító attrakciót – olvasható az esemény Facebook oldalán.

A Megyeri Híd ünnepi fényekbenForrás: Facebook/Megyeri híd

Idén sok fejtörést okozott a szervezőknek, hogy a megváltozott gazdasági környezet és az energiatakarékossági irányelvek követésével hogyan valósítsák meg a Megyeri-híd karácsonyi díszkivilágítását, de sikerült megoldást találni, sőt, ebben az évben mind a két pilon zöldbe borul a következő két hétvégén. Idén kizárólag a híd alap díszkivilágítását felhasználva színezik a karácsonyfa alakú hidat zöldre. 

A 35 emelet magas Megyeri-híd pilonjai első körben 2022. december 23-25., vagyis, pénteken, szombaton és vasárnap este váltanak zöld színre.

Sőt, az első hétvégén mindkét pilon mindkét oldalára felkerül a karácsonyi csúcsdísz. A második hétvégén pedig december 30-tól egészen az új év első napjáig, vagyis január 1-ig lesz zöld színben az ország egyik leghíresebb és legkedveltebb hídja.

Idén is lehet fotózni a karácsonyfává alakított hidatForrás: Facebook/Megyeri híd

A hagyományt tovább folytatva a kijelölt napokon napnyugtától másnap hajnalig, vagyis a már megszokott alap díszvilágítás ideje alatt bárki megcsodálhatja majd az ország legnagyobb karácsonyfáit. A szakemberek most is felhívják a figyelmet arra, hogy aki nem csupán a Megyeri-hídon áthaladva szeretné szemügyre venni az ünnepi díszvilágítást, semmiképpen se álljon meg a leállósávon, mivel azt kizárólag műszaki hiba esetén lehet használni.

Aki fotózni szeretne, az ne vezetés közben tegye, hanem a 2-es főút felől közelítse meg a hidat, a pesti hídfő alatti részen keresztül pedig biztonságosan, gyalogosan vagy akár kerékpárral is eljuthat a helyszínre. Továbbá azt is kérik a közútkezelő munkatársai, hogy óvatosan, a követési távolságot betartva, a többi közlekedőre figyelve haladjanak át a hídon az érintett napokon, ezt a pályán található digitális kijelzőkön is külön jelzik majd. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek