Új helyre költöztették a Lánchíd LEGO-oroszlánját

A Lánchíd oroszlánjának LEGO-verziója 850 ezer legókockából épült meg, és eddig a Clark Ádám téren vigyázott a hídra, egészen addig, amíg  kő párjai, teljes fényükben vissza nem térnek a helyükre. Azonban az éj leple alatt átköltözött a pesti oldalra, pontosabban a Városháza parkba. Mindeközben egy téli kezelést is kapott, fagyálláóvá tették, hogy jobban bírja a most uralkodó mínuszokat.

Még az eredeti helyén, a Lánchíd pesti hídfőjénélForrás: MTI/Lakatos Péter

A kőoroszlánok 1:1 méretarányban készült társa rendkívül részletgazdag, úgy néz ki, mint az eredetiek. A 5,80 méter hosszú, 1,70 méter széles és 2,45 méter magas Lego-szobor súlya 2,8 tonna. A nem mindennapi oroszlánt Dóczy Balázs hivatalos Lego-építőmester modellezte és tervezte, és 560 óra alatt építették meg, a munkában nyolcvanan vettek részt.

Dóczy Balázs egyébként a világ 27 hivatalos Lego-építőmesterének egyike, akinek nevéhez már több, kockákból megépített magyarországi nevezetesség és épület kapcsolódik, többi között a Lánchíd vagy a Zeneakadémia makettje. Azonban a Lego-oroszlán az eddigi legnagyobb alkotása. És innentől kezdve a Városháza parkban nézhetjük meg közelebbről.

Forrás: Turizmus.com

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek