Már szánkózhatunk és síelhetünk is a Normafán

Sportolásra alkalmas hóval várja a szánkózni, sífutni vágyókat a Normafa. Most, hogy az energiaválság miatt a legtöbb beltéri sportolást kínáló intézmény bezár a téli hónapokra, a Normafa kiváló lehetőséget kínál a szabadban űzhető sportokra, mint amilyen a szánkózás és a sífutás.

Minden hóra vágyó gyereket, felnőttet várnakForrás: https://normafapark.hu/

Mikó Gergely, a Normafapark igazgatója arról adott tájékoztatást, hogy a behavazott részek ingyenesen használhatók. Későbbiekben a Szent Anna kápolna melletti sífutó pálya – hasonlóan más síterepekhez – díjkötelessé válik, de akkor a jegyhez a karbantartott és este kivilágított pályán kívül öltözési, zuhanyozási lehetőség is kapcsolódik majd.

Az Anna réti szánkópálya, mely a közkedvelt játszótér alatt található, a későbbiekben is ingyenesen használható.

A lesikló pálya idén sajnos még nem üzemel, de remélhetőleg a következő években ott is elkészülhet a felújítás és egész szezonba várja majd a síelőket. A pályák kizárólag saját felelősségre használhatók, a havas területre belépéssel mindenki elfogadja a házirendet.

A századforduló táján Norvégiából hozatott sílécekkel, vagy ahogy akkor nevezték, lábszánkókkal kezdődött a a hazai síelés a Vérmezőn, majd már a Normafa lejtőin próbálták elsajátítani az azóta legnépszerűbbé vált téli sport alapjait. Évekkel később már menedékház, sítároló, és a fogaskerekű szolgálta ki a sízőket. A Normafa mára újra a téli sportok kedvelőinek kedvenc színhelye, ahol gyerekek és felnőttek egyaránt élvezhetik a telet – olvasható a normafapark.hu oldalán.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek