Energiatakarékosan, de mégis elindult a Fényvillamos

A Fényvillamos 2009 óta ragyogja be a fővárost az ünnepi időszak alatt, az idei év azonban más. Az adventi villamos és a Mikulástroli igyekezett meghitté varázsolni az ünnepeket, de azért hiányzott a Fényvillamos. Éppen ezért a BKV a tegnapi nap, vagyis december 16-án útjára indította a Fényvillamos energiatakarékos verzióját, amivel december 16-tól január 8-ig utazhatunk.

Forrás: BKV.hu

Az energiahatékonyság jegyében egy KCSV-7-es járművet díszítettek fel, ami tökéletesen alkalmas arra, hogy pluszenergia felhasználása nélkül üzemeltesse a jármű tetején lévő oldallemezről „lehulló" fényfüggönyt, hiszen fékezési energiát visszatápláló rendszer működik rajta.

„Ez az eszköz a mozgási energiát alakítja át elektromos energiává, amit visszatáplál a rendszerbe, illetve az akkumulátorba. Ennek köszönhetően lehetőség van bizonyos mennyiségű LED-világítás pluszenergia és többletköltség felhasználása nélküli üzemeltetésére" - olvasható a BKV közleményében.

Az ünnepi járat kivilágítással mindennap kb. 15.30 és 22 óra között közlekedik, (hétköznapokon a 2-es villamos vonalán), de a BKK oldalán valós időben is követhetjük a járatot.

 A 2021-es címlapkép forrása: Fényvillamos/Facebook.com

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek