Videó: Íme a legkedvesebb és szívhez szólóbb 2022-es karácsonyi reklámok

Idén is készült néhány fontos üzenetet közvetítő, szívhez szóló, karácsonyi reklám, amit még az átlagos reklámdömping közepette is jól esik megnézni. Találkozhatunk bennük Tél Apóval és Föld Anyával, szeretetreméltó buszvezetőkkel, táncoslábú unokákkal és elszánt nagypapákkal. Nézzük is meg a legjobbakat.

Az idei év egyik legszebb hazai, karácsonyi reklámfilmje Nyitrai Márton rendezésében készült, és nem mindennapi helyszíneken, különleges technikával és izgalmas kamerabeállításokkal vették fel. Az otthonos mesevilágot idéző pillanatokat a Magyar Vasúttörténeti Parkban forgatták, a lékhorgászat jelenetéhez greenboxot vettek igénybe. 

A reklámfilm főszereplője pedig az idén elhunyt Haumann Péter és fia, Haumann Máté, valamint a Zwack Unicum. Ők háramn együtt idézik meg az ünnepi hagyományok varázsát, a családi összetartozás fontosságát.

 „Különleges helyet foglal el a szívemben ez a reklámfilm, olyan emlékeket adott és idézett fel, amelyekre szeretettel tekintek vissza. Édesapám munkamorálja rendkívüli példaértékkel bír számomra, odaadására és kitartására mindig felnéztem. Ezt a tanítását viszem magammal tovább, igazi kincsként őrzöm" – mondta el Haumann Máté.

Karácsony Apó és Föld Anya

A norvég posta idén egy felettébb szívszorító, székhez bilincselő és nagyon erős üzenetű karácsonyi reklámot rakott össze. A rövidfilmben Karácsony Apót és Föld Anyát ismerhetjük meg, akik békében és boldogságban élnek együtt, de a kapcsolatuk idővel egyre rosszabb lesz, mert az emberek egyre többet és többet kérnek Karácsony Apótól, akinek a gyerekek érdekében teljesítenie kell a kívánságokat. Ezzel viszont egyre jobban tönkreteszik Föld Anya egészségét és életét.

A videó határozottan a klímaváltozásra hívja fel a figyelmet, és azoknak a cégeknek szolgál üzenettel,  akik eddig nem csökkentették károsanyag-kibocsátásukat. Norvégia száz legnagyobb cégéből ezt eddig csak tíz tette meg – közülük az egyik a norvég posta.

A reklám amire mindannyian vártunk

Aki követi a karácsonyi reklámok történetét, tudja, hogy a John Lewis áruházlánc karácsonyi reklámfilmjeire minden évben úgy várunk, mintha egy új mega mozifilm érkezne. A reklámok minden alkalommal kedvesek, bájosak, könnyfakasztók, és csendes kis üzenetet is hordoznak. 

Idén azonban úgy tűnik, az áruházlánc szakított a Disney-re hajazó, kissé giccses cukiskodással; nincsenek se rénszarvasok, se földönkívüliek; van viszont egy kislány, akinek igazi segítség kell karácsonykor. Az üzenet tehát konkrét: a reklámfilm arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy lassítsunk és vegyük észre milyen sok embernek van szüksége kézzel fogható segítségre, majd tegyük fel a kérdést: mi mit tehetünk másokért?

Egy "Hogy vagy?" is elég lehet

A Telekom idei reklámja is megható lett. A történetben Gittát ismerhetjük meg, a buszsofőrt, akinek mindenkihez van pár jó szava, de vissza már keveset kap. És egy üzenetből kiderül, hogy a fia sem tudja vele együtt tölteni a karácsonyt. A reklám végén az egyik utasa pár kedves szóval jobb kedvre deríti.

Bár a rövidített verzióban van egy két fehér folt a történet fonalán, de az üzenet azért átjön. A Telekom inspirálni szeretne bennünket, hogy törődjünk egymással, mert egy-két kedves szó is sokat jelent. A reklámot Kis Hajni rendezte.

 A hóembernagyi

Az O2 telekommunikációs cég animációs reklámja szintén a családi kapcsolatokat, az "egy apró, gondoskodó ajándék is elég" üzenetet igyekszik reklámozni. A történet szerint egy kislány és az O2 robotja meglát egy hóembernagyit az utcán, aki szomorúan jár-kel, majd bemegy a szembe lévő házába.

A kislány és hűséges barátja összeszedi minden bátorságát és becsönget az utca túloldalán lakó hóembernagyihoz, és visz neki egy karácsonyi kártyát, amibe bele van ragasztva egy SIM kártya. A nagyi szíve pedig megolvad ettől a kis kedvességtől.

Ünnepi jótékonykodás

A Marks&Spencer áruházlánc és márka olyan veterán karácsonyi reklámozónak számít, mint a John Lewis. Idei reklámjában a jótékonykodásra hívaj fel a figyelmet.

Szlogenja szerint, „Ha adsz, azt jelenti, hogy mi is adhatunk". A reklám szerint a karácsonyi időszakban egymillió fontot adományoznak a The Neighbourly Foundationnek.

Az elfogadás jegyében

A következő reklám a J&B whiskey-től származik. Ők is egy igen aktuális téma köré építették fel a reklámjukat. A kisfilmben feldolgozott történet szerint a nagyapa titokban elkezdi sminkelni magát, videókat néz, tippeket kér, gyakorol és egyre jobb lesz egy gyönyörű női smink elkészítésében.

Hogy miért van erre szüksége? Mert a nagy, családi, karácsonyi vacsorára megérkezik transznemű unokája Alvaro is, de miután a nagypapa félre vonja egy kicsit, és a tanultak alapján gyönyörűen kisminkeli, már Anaként tér vissza a családi körbe. "A család elfogadja Anát, az LMBTQ+ közösség pedig üdvözli a reklámot." - írta a Colore.hu oldal.

Együtt minden átvészelhető

Az Erste Csoport nemrég mutatta be 2022-es animációs karácsonyi reklámját, a #believeinchristmas-t. A reklám a „Henry, a süni" hagyományait folytatta, de most egy mindannyiunk előtt álló kihívást, az energiaválságot helyezte a középpontba.

A reklámfilm üzenete, hogy az összetartozás garantálja, hogy senki és semmi ne vegye el tőlünk a karácsony örömét.

Címlapkép forrása: Shutterstock.com

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek