Merre jár a Mikulás? Ezeken a helyeken találkozhattok vele a hétvégén

Amióta világ a világ minden év december 6-án a gyermekek és diákok védőszentje Szent Miklós, vagyis a Mikulás megajándékozza a kicsiket és nagyokat. Mivel a jeles nap idén keddre esik, a nagyszakállú már most hétvégén útnak indul, hogy biztosan legyen ideje találkozni mindenkivel. Mutatjuk a helyszíneket, ahol találkozhatsz vele advent második hétvégéjén. 

Vasutazz a Mikulással 

A Mikulás december 4-én, vasárnap látogat el a Vasúttörténeti Parkba, hogy ismét felejthetetlenné tegye a szezonzáró eseményt, hiszen a park legközelebb csak 2023 tavaszán nyitja meg újra kapuit az érdeklődők előtt. A rendezvényen fellép majd a gyerkőcök egyik kedvence, az Apacuka zenekar is, az ünnepi varázslatról pedig Kőhalmi Ferenc interaktív bűvész showműsora gondoskodik. 

Ezen kívül lesz arcfestés, mézeskalács sütés, karácsonyi díszek készítése, a Mikulás pedig manójával együtt várja majd a kicsiket és nagyokat. Ha akarjuk, a családok körében méltán népszerű, autentikusan berendezett Mikulás-szobában fotókkal is megörökíthetjük a karácsonyi élményt. A belépőjegy ára tartalmazza a Mikulás csomagot és a korlátlan kerti vasutazást is.

Repülj a Mikulással Ferihegyen

A Repülésrajongó Mikulás rendhagyó módon ezúttal nem szánon, hanem helikopterrel érkezik a ferihegyi repülőmúzeumba. A nagyszakállú december 3-án, 4-én és 10-én egész délután fogadja a gyerekeket az egyik repülőgép fedélzetén, hogy megajándékozza őket, és beszélgessen velük, de egy különleges hangulatú reptérlátogatásra is lesz lehetőség. Az eseményre előzetes regisztráció szükséges, a belépőjegyek ára tartalmazza a belépést az Aeroparkba is. 

A Mikulás idén is ellátogat az AeroparkbaForrás: Facebook/Aeropark

Korcsolyázz a Mikulással a Városligeti Műjégpályán

Ha szereted a téli sportokat és kimozdulnál egy kicsit az otthon kényelméből, akkor ragadj korcsolyát és suhanj együtt a Mikulással december 3. és 6. között a Városligeti Műjégpályán. Nem árt résen lenni, hiszen a Mikulás puttonyában a sok finomsággal meglepetésszerűen fog krampuszaival együtt a pályára érkezni. 

A Mikulás meglepetésszerűen érkezik a Városligeti MűjégpályáraForrás: Facebook/Városligeti Műjégpálya/Maja Matyas Dr Matyasmaja@Yahoo

Ha kétszer is szívesen csúsznál a nagyszakállúval, akkor ezt december 4-én, Óbudán az Adventi Vásáron kialakított műjégpályán 15:00 és 18:00 óra között is megteheted.

Állati jó móka a Mikulással a Budakeszi Vadasparkban

December 3.-án reggel 9-kor szuper ajándékcsomagokkal érkezik a Mikulás a Budakeszi Vadasparkba. Hó hiányában szánját rénszarvasai helyett csodaszép paripái húzzák, amelyre a gyerekek fel is szállhatnak. A Télapó érkezését hű manója konferálja fel, pár kedves, téli gyerekdal közös éneklésével fűszerezve.

Az ajándékosztás után a Mikulás körbesétálja a Vadasparkot a gyerekek és a közönség társaságában. Délután a Budaörsi Rendőrkapitányság tart interaktív, szórakoztató programot, a napot pedig aranysakál látványetetéssel zárják.

+1 Az igazi finn Joulupukki Sopronba látogat

Joulupukki, vagyis az igazi Mikulás háza a lappföldi Rovaniemiben, a sarkkörön (Napapiiri) található, és mivel a finn gyermekek számára csak karácsony este hozza az ajándékot, ezért minden évben eljön Magyarországra is december hatodika előtt. November végén megnyitotta kapuit a soproni Christmas Village, ahová a Mikulás december 4. és 6. között látogat el. A nagyszakállú videóüzenet is küldött, és jóságos segítőivel, a piros ruhás manócskákkal szeretettel várják a kicsiket és nagyokat egyaránt. Ez az élmény garantáltan örök emlék marad mindenkinek. 

(Forrás: minimatine.hu, programturizmus.hu)

(A borítókép forrása: AFP/Attila Kisbenedek)

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek