Bevásárlóközpontok helyett élmény a SlowXmas adventi programsorozaton

Sokszínű programkínálattal, többek között kiállításokkal, kézműves foglalkozásokkal, irodalmi és gyerekprogramokkal, valamint koncertekkel várja az érdeklődőket a SlowXmas adventi programsorozata Budapest tematikus utcáin - tudatták a szervezők az MTI-vel.

Bartók Béla Boulevard adventi fényekbenForrás: Bartók Béla Boulevard/Facebook

Mint írják, a zsúfolt bevásárlóközpontok helyett élményeket és művészetet kínálnak az adventi időszakban Budapest tematikus utcáin: a Falk Art&Antique Street-en (Falk Miksa utca), a Bartók Béla Boulevard-on (Bartók Béla út), a Fashion Street-en (Deák Ferenc utca), a KultUnio utcáján (a hetedik kerület multikulturális negyede) és a Ráday Soho-ban (Ráday utca).

A pénteken, november 25-én kezdődő és december 24-ig tartó programsorozaton a kiállításoké lesz a főszerep: a képzőművészet iránt érdeklődők számára a KultUnio K11 Labor elnevezésű kiállítóhelyén Lovrity Anna Katalin animációs filmrendező és illusztrátor Az elveszett fagyigombóc című kiállítását ajánlják, a Bartók Béla úton található K.A.S. Galériában pedig a hagyományos népi tárgykultúra elevenedik meg.

Szintén a K.A.S. Galériában lesz karácsonyi kiállítás és vásár, a Ráday Soho 2B Galériájában pedig Aleksandar Zograf szerb grafikus, képregényrajzoló munkásságából nyílik tárlat. A Falk Art & Antique Street mintegy 30 kisebb és nagyobb galériájában válogatni lehet majd egyedi ajándékok közül.

Az aukciósházakban is lesznek programok, a Nagyházi Galéria hagyományosan többnapos, karácsonyi árverésén például 19. és 20. századi festményekre, bútorokra, ezüsttárgyakra, ékszerekre lehet licitálni, és lesz jótékonysági aukció is. A Bodó Galéria is árverést szervez, aukciós kiállítása pedig december 1. és 14. között várja a látogatókat.

A zenei programok részeként egyebek mellett a Ráday Sohón Frederick Cornelius muzsikus, énekes, dalszerző ad koncertet, Havasi-Hollanda György gitárjátéka pedig a Bartók Béla úton található KisPrésházban lesz hallható.

A Falk Miksa utcában idegenvezető-műtárgybecsüs vezetésével indítanak téli "kincskereső sétákat", az utca kávézói pedig koncertekkel várják az érdeklődőket.

A közlemény szerint a közösségi alkotás részeként a Bartók Béla úton található Emlékmackó Műhelyben kézműves foglalkozásokat, a BBB KultPontban pecséttervező és -print készítő workshopokat, a Kornél kávézó és galériában pedig adventi önismereti meseworkshopokat szerveznek. A részletes programkínálat a www.bevasarloutca.hu weboldalon érhető el.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek