5 ok, amiért szeretjük hotelben tölteni a karácsonyt

Manapság egyre népszerűbb szokás lett, hogy a családok a szentestét és az azt követő ünnepi időszakot szállodában töltik, így mentesülnek a karácsonyi rohanás és számos teendő alól. Annyi biztos, hogy a kényelem, a minőségi együtt töltött idő sokkal vonzóbb opció, mint a hektikus készülődés és a vásárlás a tömegnyomorban.

Pár éve mi is kipróbáltuk a családdal, hogy elutazunk az ünnepekre egy vidéki wellness szállodába, hogy nyugodt körülmények között karácsonyozzunk. Mondanom sem kell, ez volt életem egyik legjobb karácsonya!

Az ünnepi hangulat a hotelekben is garantáltForrás: Shutterstock/ Pixel Shot

Minden év decemberében kezdődnek az örök vitakérdések: Mi legyen a karácsonyi menü? Kik jönnek és mikor jönnek vendégségbe? Mit vegyünk ajándékba? Mekkora és milyen karácsonyfa legyen és ki díszítse fel? Természetesen ezek a karácsony velejárói, és vannak akik pont emiatt várják ezt az időszakot. De mi úgy gondoltuk, egyszer kipróbáljuk, hogy milyen érzés, ha ezeket a feladatokat nem nekünk kell elvégezni.

Amikor wellness hotelben karácsonyoztunk, megbeszéltük, hogy közösen fizetjük a szállás és a programok költségeit, így ez lesz az ajándék mindenkinek. Mikor megérkeztünk, a szálloda karácsonyi fényekben és díszben pompázott; több feldíszített karácsonyfa, betlehemi jászol, kandalló és a Mikulás szánja fogadott minket.

Az ellátás nagyon bőséges és finom volt, minden nap reggelit, ebédet, uzsonnát és ünnepi exkluzív vacsorát szolgáltak fel, ezzel mentesült az Édesanyám és a Nagymamám is a sütés-főzés alól. Napközben számos programlehetőséget kínáltak a szállodában: vízi tornán, szaunaszeánszon, masszázson, mézeskalács-sütésen, bowling-bajnokságon, erdei túrán, esténként pedig karácsonyi koncerteken vettünk részt.

Életem egyik legjobb karácsonyát hotelben töltöttem!Forrás: Gáll Franciska / Fotó: Kurta István

5 érv, amiért érdemes legalább egyszer hotelben karácsonyozni:

  • Mentesülünk a nagytakarítás, a sütés-főzés alól, és ezzel sok időt tudunk megspórolni, amit a szeretteinkre fordíthatunk
  • Elmenekülhetünk a sokszor „kötelező" rokonlátogatás, össznépi banzáj és ünnepi nyüzsgés elől
  • Nem kell karácsonyfát venni és díszíteni, a szállodákban már minden készen vár és csak élvezni kell az ünnepi látványt
  • Nem kell ajándékot venni, egy 2-3 napos karácsonyi wellness-csomag ára felér a sokszor felesleges ajándékok áraival.
  • Új élmények, kiszakadás a megszokottból; számos program közül válogathatunk, ami segíti a nyugodt pihenést és kikapcsolódást.
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek