Veszélyes állat rejtőzött egy család karácsonyfájának ágai között

Általában kellemes izgatottság előzi meg a Karácsony előtti időszakot, azonban a Dél-Afrikában élő Rob és Marcela Wild ennél sokkal rémisztőbb élményt élt át, amikor meglátták, hogy mit rejtenek az általuk feldíszitett karácsonyfájuk ágai. Miután néhány órával korábban feldíszítették a fát, arra lettek figyelmesek, hogy a macskáik a fa ágait bámulják.

A kígyó a karácsonyfa díszei között lapult meg - illusztrációForrás: Pixabay / Készítette: Jill Wellington

Ennek oka hamarosan kiderült: Afrika egyik legmérgesebb kígyóját fedezték fel a karácsonyfa díszei között! A házaspár nem vesztegette az idejét, azonnal szakembert hívtak.

Rob Wilde brit tőzsdei kereskedő, Costa Rica-i feleségével 18 éve költözött Dél-Afrikába. A férfi a CNN-nek így nyilatkozott: "Arra lettünk figyelmesek, hogy a macskák hosszasan nézik karácsonyfát, mire a feleségem mondta, hogy biztosan egy egér van valahol. Hamarosan azonban egy egészen más állatot, egy kígyót pillantottunk meg. Akkor még nem tudtam, hogy pontosan mi az, így rákerestem az interneten, és kiderült, hogy Afrikában ez az egyik legmérgesebb faj, aminek mérge vérzést okoz és kis mennyiségben halálos is lehet az emberre." 

Nem sokkal később megérkezett a család birtokára Gerrie Heyns kígyószakértő, aki a több mint 1 méteres nőstény kígyót befogta. 

A kígyót egy kígyócsőbe helyezte, hazavitte, majd másnap visszaengedte a vadonba. A szakember szerint a kígyó valószínűleg táplálékot és menedéket keresett, majd a fa ágai közé rejtőzött. A dél-afrikai család számára ez biztosan emlékezetes karácsony lesz. 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek