Ez a miskolci karácsonyfa más, mint a többi

Idén egy igazán különleges karácsonyfa is díszíti a miskolci adventi forgatagot. A mintegy 11 méter magas és 20 tonnás Adományfa nemcsak a karácsony hanem az összefogás szimbóluma is: az ünnepek után újrahasznosított formában jó szolgálatot tesz a környékbeli nehézsorsú embereknek. Azért, hogy mindenki kellemes melegben tölthesse a hideg téli estéket, a több tonnás karácsonyfához felhasznált tűzifa a bontást követően rászoruló családokhoz kerül – olvasható a Miskolci Advent oldaon.

Miskolc városa teljes karácsonyi díszbe öltözöttForrás: Miskolc Advent 2019

Miskolc káprázatos, ünnepi karácsonyfája ötezer rönkből épül fel, amit a Széchenyi szobor előtti téren tekinthetnek meg teljes pompájában.

Az egyedi megjelenésű óriás installációt fényjátékkal világítják meg. Az elkészült karácsonyfa a miskolci advent igazi ékessége, belső része a hatalmas belmagasságnak és a fastruktúrának köszönhetően meghitt helyet biztosít a járókelők számára. Az Adományfa vízkeresztig, vagyis január 6-áig lesz a Városház tér dísze, ezután elbontják és szétosztják Miskolcon élő nélkülöző családok között. Az Adományfa ebben a Facebook bejegyzésben tekinthető meg. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek