Ebben a magyar nagyközségben hatalmas sikert aratott a karácsonyfa kölcsönzés

Kevesebb mint 48 óra alatt elfogyott a 2020-as karácsonyra tervezett mennyiség, ezért újabb fákat rendeltek a Csongrád-Csanád megyei Bordányban, ahol idén kölcsönözni lehet a fenyőfákat. A fák kölcsönzési ára 8 ezer forint, amiből 4 ezret még vissza is kap a vevő, a másik 4 ezerből pedig a helyi szociális szövetkezet igen jó hírű Legjava termékeiből válogathat. Kivágott fenyőfák milliói kerülnek a hulladéktelepekre minden évben, így ez egy környezettudatos gondolkodást erősítő kezdeményezés. 

A környezettudatos gondolkodás sok fenyőfát ment meg a pusztulástól - illusztrációForrás: Free-Photos/Pixabay

A környezetvédők és természetbarátok régóta hangoztatják, van annál jobb megoldás, hogy fenyők tömkelegét pusztítanák el. Bordány önkormányzata ehhez a gondolatmenethez csatlakozva indította el az új közösségi kezdeményezést – magyarázta Kiss-Patik Péter, a település alpolgármestere.

Az ünnepek után a lebomló fák 100 ezer tonna üvegházhatású gázt termelnek. Mindez megelőzhető a fenyőfák visszaültetésével.

"Már több éve tervezzük Bordányban ennek a kezdeményezésnek az elindítását. Körülbelül egy méter magas, földlabdás ezüstfenyők bérlésére lesz lehetőség, amelyhez bordányi családok mellett, környékbeli lakosok is csatlakozhatnak. Már Szegedről is voltak érdeklődők. Néhány nap alatt az összes fa gazdára talált. A fenyőket az önkormányzat csemetekertjében, közterületeken ültetjük majd el, akár arra is lesz lehetőség, hogy a fa visszatérjen az ünnepekre a családokhoz" – magyarázta az alpolgármester.

A fenyőket december 21-én és 22-én veszik át az ideiglenes örökbefogadók, majd 2021. január 7-én és 8-án viszik vissza – írja a delmagyar.hu.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek