Adventi kalendárium készül a Múzeumfalu ablakaiból

A Sóstói Múzeumfaluban már a tavaszi nyitásra készülnek, a munkálatok részleteibe pedig bárki bepillantást nyerhet a közösségi oldalaikon. A múzeum dolgozói minden nap egészen karácsonyig feldíszítik egy-egy épületük ablakát, ezzel szeretnének részt venni az adventi készülődésben. 

A Múzeumfalu oldal követői végigkísérhetik a megye értékeit bemutató tárlat születését és első kézből értesülhetnek a fontos mozzanatokról, mint ahogy nádtetőt kap egy szekérszín. Mindemelett a néprajzi múzeum dolgozói rendhagyó adventi kalendáriumot készítettek: almával, fenyőággal, gyertyával és tobozzal díszítik ki az egykori lakóépületek ablakait, és megosztják a hozzájuk kapcsolódó történetet is az érdeklődőkkel - olvasható a szon.hu oldalán.

A nézők eddig megismerhették a 180 éves tiszabecsi, a náddal fedett jánkmajtisi, a megyei halászkultúrára jellemző tiszadobi és a lakodalmas anarcsi házak kulturális örökségeit, így érdemes lesz követni a következő napok érdekességeit is. A Sóstói Skanzen Facebook-oldalán olvasható az adventi naptár története is, ami több száz évre nyúlik vissza, ugyanis egy német édesanya készítette először a kisfiának, ezzel is megkönnyítve számára a karácsonyi várakozást. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek