Készítsen skandináv papírszíveket Budapest lassú adventjén

Az advent igazi jelentése nem a zsúfolt bevásárlóközpontokban való rohanás, hanem az elmélyülés és az élmény – ez a fő üzenete a Slow X-mas programsorozatnak, amelyet Budapest öt ikonikus utcája rendez meg minden évben.

Skandináv papírszívForrás: bevasarloutca.hu

A pánikszerű vásárlás helyett ajándékkészítő workshopokkal, koncertekkel, kiállításokkal és színházi előadásokkal várják az ünnepre készülőket a Falk Miksa utcában, a Bartók Béla úton, a Deák Ferenc utcában, más néven a Fashion Streeten, a hetedik kerület KultUnio nevű negyedében és a Ráday utcában. Egy adventi kalendárium formátumú online felületen kereshetünk a programok között, melyek december 24-ig folyamatosak.

Most hétvégén az Orlay utca 2/b-ben például skandináv, fonott szív formájú papírtasakokat készíthetünk, amelyekbe apró meglepetés, szaloncukor, bonbon vagy ékszer is kerülhet, lehet belőle karácsonyfadísz, de ajándékcsomagolás is. Vasárnap a Király utca 11-ben készíthetünk többek között kézműves szaloncukrot, vegán ünnepi tortát, kipróbálhatjuk a makraméfonást, illetve azt is, hogyan készíthetőek különféle tárgyak hulladékból. A VI. kerületben vitamindús, lélekmelengető fermentátumokat készíthetünk: marokkói sós citromot, fahéjas – banános káposztát és mézben érlelt fokhagymát, amelyek amellett, hogy egészségesek, szépek is, így ajándéknak is kiválóak, írják a szervezők.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek