Életre kelnek Lázár Ervin meseszereplői a Várkert Bazárban

Hetedik alkalommal rendezik meg a Várkert Bazár adventi eseménysorozatát, amely ingyenes családi programokkal, kortárs iparművészeti vásárral és különleges hangulatú zenei produkciókkal várja az érdeklődőket december végéig.

Forrás: https://varkertbazar.hu/

A helyszín ajánlója szerint a Mesekalendárium - Nagy Zoárd karácsonya című kiállítás a magyar irodalomtörténet egyik legismertebb meseírójának, a 85 éve született Lázár Ervinnek állít emléket. Az ingyenesen látogatható szabadtéri kiállításon a nagy mesélő játékról, szeretetről és moralitásról szóló elbeszélései jelennek meg Győri Eszter színes illusztrációin, illetve Kollár Árpád költő adventi történetén keresztül.

A január 15-ig látogatható kiállításon újra találkozhatunk többek között Vacskamatival, Aromóval, Ló Szerafinnal, valamint Mikkamakkával is.

A közlemény tájékoztatása szerint az adventi hétvégék sorában szombaton az újjászületett Lovarda épületébe költöznek fel a Várkert Bazár adventi családi programjai. Az ingyenes kézműves foglalkozásokon játékos formában készíthetnek ünnepi dekorációkat a résztvevők, de interaktív játékok is lesznek. A Lovardában látható lesz a Belefér egy pici szívbe című gyermekprodukció is, amely a legkisebbeket szólítja meg.

Forrás: Karasz / @varkertbazar / Facebook.com

A programsorozat december végéig folytatódik. A Várkert Bazár családi programjai és adventi koncertjei mellett lesz ünnepi irodalmi est is, majd évzáró koncerttel és szilveszteri programmal zárul az esztendő.
A teljes programkínálat a www.varkertbazar.hu oldalon található meg - áll az MTI összegzésében.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek