Több száz fenyőfát ajándékozott a rászorulóknak egy hazai erdőgazdaság

A Mecsekerdő idén is követi több évtizedes közösségteremtő és -fenntartó hagyományát: karácsony közeledtével, az ünnep szebbé tételének szándékával december elején több száz fenyőfát adományoz.

Ezzel az adománnyal ott is állíthatnak karácsonyfát, ahol csak álmodnak rólaForrás: Mecsekerdő Zrt.

A fákat a pécsi és Baranya megyei kórházaknak, közintézményeknek, szociális és gyermekotthonoknak, civil szervezeteknek – köztük a Nagycsaládosok Országos Egyesületének –, valamint templomoknak, plébániáknak ajánlották fel. A cég ezzel a gesztussal szeretne hozzájárulni ahhoz, hogy oda is jusson fa, ahová esetleg nem kerülne, ahol a szűkebb anyagi lehetőségek miatt épp a karácsonyfa megvásárlásáról kell lemondani.

A Mecsekerdő a fenyőfákat nem az erdőből vágja ki, hanem az erre a célra létesített és szakszerűen gondozott karácsonyfa-telepekről szállítja az érintetteknek, illetve az átvételre kijelölt erdészethez.

 Az erdőgazdaság célja, hogy ott is színes égők fénye és fenyőillat járja át a szobát néhány hétig, ahol az év többi részén a fehér szín az uralkodó, azok a gyerekek és idősek is körülülhessék szenteste a fát, akikről lemondott, távol van, netán már nincs is családjuk – tudtuk meg a Mecsekerdő Zrt. sajtóközleményéből.

(Címlapkép: Marijakes/Pixabay - illusztráció)

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek