Videó: Így került a helyére az ország karácsonyfája, a Kossuth téren

November 21-én, vasárnap kora délután vágták ki Nemesvámoson azt a körülbelül 18 méter magas ezüstfenyőt, amely idén az ország karácsonyfája lesz. Adventtől vízkereszt napjáig díszíti majd a Kossuth teret – írja a veol.hu. Nézzék csak, hogyan került a helyére!

Az ország karácsonyfájára érkezett felajánlások közül a formás, mintegy 35-40 éves fenyezüstfenyőre esett a választás 2021-ben, amely vasárnapig egy nemesvámosi ház udvarán állt. A felajánló család nevében nyilatkozó Vígh Renátó a Naplónak elmesélte, hogy e-mailt küldött a Parlamentbe, és felajánlotta a látványos ezüstfenyőt, amelyről később fotót is küldött. Mint mondta, nagyon örülnek annak, hogy az ő fájukat választották, amely a háznál már „kinőtte" magát. A magas fenyőt már veszélyesnek ítélték, és tartottak attól, hogy nagy szélben kidőlhet. Csak simán kivágatni sajnálták volna, ezért ajánlották fel a jó ügy érdekében.

A nemes ügy érdekében a nemesvásmosi családi ház udvarából vágatták ki a fát, ami ráadásul bármikor kidőlhettt volnaForrás: PesthyMárton/Napló/Veol.hu

A hatalmas ezüstfenyőt a katasztrófavédelem, valamint a honvédség és a rendőrség munkatársainak közreműködésével szállították Budapestre. Lebontása után pedig tűzifaként rászorulóknak ajánlják fel a faanyagot.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek