Volt konyhafőnöke szerint a királynő karácsonykor unalmas ételeket eszik

A királynő korábbi séfje, Darren McGrady szerint, a család mindig "unalmas" ételeket, szinte minden alkalommal ugyanazt eszi karácsony napján. Nincs nagy változatosság, pedig az ember úgy gondolná, ha már van rá lehetőség, akkor új ételeket is kipróbálnak ezen a pár ünnepi napon.

A kép 2020-ban készültForrás: AFP/Victoria Jones

De a Lad Bible cikkében az elmondások szerint, ez egyáltalán nem így van. Hagyományos, sült pulykás vacsora kerül az asztalra, és mindig az esti mise után van a nagy közös étkezés. Nincs sonka, sem hal, csak a sült pulykák és a hozzájuk készülő köretek és mártások. Mint amilyen a burgonyapüré, a sült burgonya gesztenyével vagy zsályával, a hagymás töltelék, áfonyaszóssz és kenyérszósz. A zöldségfélék közül pedig kelbimbó, sárgarépa és a sült paszternák kerül az asztalra. Desszertként  mindig hagyományos karácsonyi pudingot szolgálnak fel magyal ággal díszítve és pálinkával leöntve.

Mike Tindall szerint – aki a királynő unokájának a férje, – a vacsorák idén még ennél is egyszerűbbek lesznek, mivel főleg hidegtálakból állnak majd. A személyzet karácsonykor kimenőt kap, az ugyanis mindenkinek jár.

Egy 2018-as cikk szerint a karácsonyi vacsorák régebben olyan volumenű rendezvények voltak, hogy a vendégeket az esemény elején és végén le is mérték. Így győződhettek meg arról,hogy elégedetten és jólakottan tértek haza.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek