Ezen a 13 településen már biztos, hogy korizhatunk idén télen

Lezárult a jelentkezés az Országos Műjégpálya Program pályázatára, amelyben műjégpálya vásárlására vagy bérlésére lehetett pályázni 50%-os állami támogatás mellett. A szakemberek a beérkezett 30 pályázatból 13 helyszínt találtak támogatásra alkalmasnak – olvasható az Aktív Magyarország weboldalán.

Forrás: Syda Productions / Shutterstock

A pályázók vállalták, hogy a jégpályák működtetését legkésőbb 2021. december 20-ig megkezdik és legalább 75 napig üzemeltetik. A pályázat további feltételei közé tartozott, hogy a pálya méretének legalább 15 méter szélesnek és 30 méter hosszúnak, minimum 450 négyzetméter alapterületűnek kell lennie, célterületként pedig frekventált, könnyen megközelíthető helyszínt kell kiválasztani, valamint

az iskolák számára az üzemeltetőnek ingyenes használatot kell biztosítania nevelési-oktatási időben.

A benyújtott pályázatokat szakmai, műszaki és pénzügyi szempontok szerint értékelték szakértők bevonásával, a végső döntést pedig az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos hozta meg. Ez alapján 13 helyszínt találtak támogatásra érdemesnek, amelyből 7 bérlésre, 6 pedig vásárlásra kap összesen 155,8 millió forint értékű támogatást. A 2021-es Országos Műjégpálya Programban Csornán, Dabason, Fehérgyarmaton, Gödöllőn, Komáromban, Kozármislenyen, Salgótarjánban, Pilisvörösváron, Pomázon, Szigethalmon, Törökbálinton, Turán és Túrkevén létesül majd új műjégpálya.

 

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek