Kristályos csodavilággal tér vissza a Müpa adventi sátra

Idén is varázslatos és kristályoktól csillogó, téli élményekkel lepi meg a közönséget a Müpa. Ugyanis már épül a palota előtt a jégpálya, hamarosan nyílik a Müpa Sátor, és olyan produkciók érkeznek, mint a decemberi időszak egyik legjobban várt Recirquel-előadása, a Kristály, illetve egy vadonatúj ünnepi produkció, amiben Szabó T. Anna története elevenedik meg. Idén először ráadásul ingyenes koncertek is lesznek a Müpa kültéri színpadán, amik közvetlenül a korcsolyázókhoz szólnak majd - olvasható a Művészeteke Palotájának sajtóközleményében.

Forrás: Image Tellers / Hirling Bálint

A Müpa cirkuszi sátra egyébként 2016 óta, szinte minden novemberben feltűnik az épület melletti felszíni parkolóban. A sátor idén november 30-tól egészen január 9-ig várja majd a közönséget, és az online vetítések helyett, végre élőben is látható lesz a Recirquel téli újcirkusz-meséje.

A Kristály című darabot 2018-ban mutatták be először. A Vági Bence által megálmodott történetben Hólandia jégbe fagyott tájaira utazhatunk, ahol a Hókirálynő uralkodik, a karaktert Horányi Juli énekesnő alakítja. 

Forrás: Image Tellers / Hirling Bálint

A hagyományos előadásoktól eltérően, a Kristályban a nézőknek is feladata lesz. Ők segítenek majd az udvari Manónak felolvasztani a rideg királynő szívét, és megmenteni Hólandia lakóit. A Manó – akinek bőrébe a nagyszerű Egyed Brigitta bújik – utasításait követve gyakorlatilag a nézők is részeseivé válnak a történetnek. A különleges játéktérnek köszönhetően az artisták és táncosok sokszor a nézőktől egy karnyújtásnyira suhannak el, így téve még felejthetetlenebbé az élményt minden korosztály számára - írták a közleményben. 

Forrás: Müpa / Szikora_Zsombor

A Kristály előadást december 12-én, majd december 22-től láthatja először a nagyközönség idén. Az előtte lévő december eleji előadásokra csak oktatási intézmények válthatnak jegyet, előzetes írásbeli foglalás alapján. A jegyár az intézményeknek 500 forint, a nagyközönség számára pedig 3000 forint.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek