Ebben a városban mindenki megtalálhatja a kedvenc adventi vásárát

November 19-én nyílnak a téli vásárok Grazban - ráadásul rögtön tizenhárom. Ahány híres tér és utca, annyi vásár, és mellettük még ott vannak az udvarok is. A városházán például óriási jégbethlehem csillog színes fényekkel ki- és átvilágítva.

Tavaly ilyen volt a betlehemForrás: Aron M/shutterstock.com

Ha Ausztriába kirándulnánk adventkor, először valószínűleg a bécsi vásár jut eszünkbe, de Graz is különleges helyszín, ahol a különböző hangulatú vásárok között mindenki megtalálhatja a neki leginkább tetszőt.

Van hatalmas és harsány, hollywoodi stílusú, inkább cirkuszba való látványosság, és van olyan is, ami leginkább egy bájos, csendes sarokra emlékeztet. Találunk itt négy kis boltocska között elszórt büféasztalokat, ahol forralt bort kortyolhatunk, miközben megkóstoljuk a jellegzetes narancshéj-darabkákkal ízesített osztrák kuglófot vagy az ánizsos süteménnyel.

Más a vásár a várban, a központtól kicsit arrébb, más a kézműves termékek pavilonjainál, és más ott, ahol a gyerekek korcsolyázhatnak. Ha a bőség zavarával küzdünk, akkor sem kell aggódnunk, mert a helyszínek mindössze pár lépésnyire találhatók egymástól. Ha beteltünk az egyikkel, észrevétlenül átsodródhatunk a másikba.

Ausztria, Graz, advent, vásár, karácsonyForrás: xbrchx/shutterstock.com

A grazi advent sokkal családiasabb mint a bécsi vagy a salzburgi, mert nem világesemény. És az is jó benne, hogyha elfáradtunk, hipp-hopp, Magyarországon teremhetünk ismét. A grazi vásárról a graztourismus.at és a europeanbestdestinations.com oldalán találunk bővebb információkat.

Ahogyan korábban megírtuk, az osztrák vásárokra az úgynevezett „2,5 G-szabály" vonatkozik majd, vagyis csak koronavírus ellen oltottak, gyógyultak, vagy negatív PCR-teszt birtokosai látogathatják ezeket.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek