Szívhez szóló kisfilmmel kíván a Müpa boldog karácsonyt

A Müpa idei karácsonyi kisfilmje, amely az intézmény virtuális adventi kalendáriumában debütált advent második hétvégéjén, egy titokzatos helyszínre kalauzolja el a nézőket, megmutatva a zene varázslatos erejét.

Forrás: Pixabay.com

A kisfilm rendezője a Balázs Béla-díjas Szász Attila, aki olyan alkotásokat jegyez, mint a Félvilág vagy az Örök tél. A filmben Liszt Ferenc unokájához írt Karácsonyfa-ciklusának első és ötödik darabját idézik meg, amelyeket a Solaris zenekar alapító tagja, Erdész Róbert dolgozott át - olvasható a Müpa sajtóközleményében.

Mint írják, a kisfilm segítségével a nézők bepillantást nyerhetnek a színfalak mögé és megismerkedhetnek egy különleges hangszerrel. Ahogy a cselekmény halad előre tanúi lehetnek egy újonnan szövődő, szokatlan barátságnak, és ahogy egy magányos zongora új életre kel. Az ünnepi alkotás a Müpa egyik színpadi díszítőjének zenélni vágyó kislánya és egy varázslatos, de koncertek hiányában elárvult zongora elképzelt történetét meséli el. A kisfilmben a szereplők a muzsika által találnak egymásra, és közösen tanulnak meg eljátszani egy karácsonyi dallamot.

A rövidfilm főszerepét Bicskey Míra alakítja, édesapjának szerepében pedig Vajda Milán, az Örkény Színház színművésze látható. A visszajelzések és hozzászólások szerint a kivitelezés és a hangulat megtalálta a kultúraszerető emberek szívéhez vezető utat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek